Actualitate

Un boxer din Cluj este acuzat că a băgat oameni în spital numai de dragul distracției

Fenomenul care îngrozește America, „knockout game”, în care oameni obișnuiți sunt atacați fără milă de tineri teribiliști, a făcut primele victime în România. Un sportiv cu o carieră promițătoare a lovit, la întâmplare, mai multe persoane fără apărare.

Alexandru Macingo are doar 16 ani și un pumn de oțel. Despre el, specialiștii în box susțin că este noul „Mike Tyson” și că ar avea o carieră de răsunet în față. Cu toate acestea, Macingo s-a distrat, sâmbătă seara, așa cum o fac sute de tineri din SUA, care lovesc, din senin, trecătorii pe stradă.

„Jocul” nu primește laudele celorlalți dacă victima nu este doborâtă la pământ dintr-un singur pumn. Macingo a băut mai multe pahare alături de prietenii lui, Mircea Rostaș, Răzvan Stan și o fată de 15 ani, Luca Năoan. Apoi și-au zis că e vremea să se distreze. După ce au ieșit din club, tinerii s-au deplasat pe strada Paris, din centrul Clujului, unde s-au intersectat cu prima victimă.


„De respectivul cetățean s-a apropiat Alexandru Macingo, care cu un singur pumn l-a făcut knockout. Prima victimă a suferit leziuni care necesită 45-50 de zile de îngrijiri medico - legale”, spune un polițist, citat de evz.ro.

Lovituri năprasnice

Grupul și-a continuat drumul pe strada Paris, iar după câteva sute de metri, tinerii și-au zis că e nevoie de o altă distracție. Macingo și-a intrat din nou în rol, de data asta, cu doi studenți. S-a apropiat de aceștia și cu câte un singur pumn i-a făcut knockout.


„Pe primul l-a lovit în maxilar, acesta a căzut și s-a lovit cu capul de bordură. Necesită 20-25 de zile de îngrijiri medico legale. Pe altul l-a lovit în zona feței și i-a provocat mai multe fracturi ale oaselor feței, necesitând 40-45 de zile de îngrijiri medico-legale. Ambii au ajuns la spital”, mai spune omul legii. La audieri, Alexandru Macingo a declarat, senin, că i-a bătut pe trecători pentru că a vrut să se distreze.

Au bătut doi copii

Grupul de bătăuși s-a deplasat pe strada Scorțarilor, iar la un moment dat au văzut doi băieți, de 15 ani, care stăteau de vorbă. Polițiștii spun că agresorii au trimis-o pe tânăra de 15 ani, Luca Năoan, să le dea câte o palmă celor doi.


„Fata s-a executat, dar tinerii nu au reacționat. Macingo și-a intrat în rol, dar nu a apucat să facă măcel pentru că tinerii au fugit”, mai spune polițistul. În încăierare, unul dintrei băieți și-a pierdut telefonul mobil. Aparatul a fost luat de grupul de bătăuși și amanetat la o casă de amanet, fapt ce a dus la un prim indiciu despre identitatea agresorilor.

Polițiștii îl mai suspectează pe Macingo și de alte fapte cu violență. Pe 28 februarie, un bărbat a reclamat la Poliția Cluj că, din senin, a fost lovit de către un tânăr în zona feței, suferind o dublă fractură de mandibulă.


În ciuda probelor adunate de polițiștii clujeni, procurorul Marius Pantea Călin, de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca, a dispus ca Alexandru Macingo și prietenii lui să fie cercetați în stare de libertate.

abonare newsletter