Actualitate

Micul şantaj al lui Oleleu

“Dacă plec eu, cine vă mai ţine spatele?”. Aşa ar putea suna un ipotetic mesaj al vicepreşedintelului Consiliului Judeţean Cluj, Ioan Oleleu (PSD), adresat atât consilierilor social-democraţi, cât şi funcţionarilor din aparatul de specialitate.

Potrivit unor surse din interiorul instituţiei, vicepreşedintele Oleleu ar fi ameninţat în mai multe rânduri că după Paşti s-ar retrage din activitatea politică. Potrivit surselor din interiorul instituţiei, ameninţarea ar fi doar un avertisment prin care şeful instituţiei încearcă să-şi consolideze poziţia în faţa consilierilor şi a funcţionarilor bazându-se pe întărirea “spiritului de haită”.

Niciuna dintre conducerile ce s-au perindat în ultimii ani la Consiliul Judeţean Cluj nu a efectuat un audit amănunţit al actelor, documentelor sau lucrărilor la cele mai importante investiţii derulate (Centrul de Deşeuri, drumul Răchiţele- Ic Ponor, pista de la aeroport, întreţinerea şi reabilitarea reţelei de drumuri judeţene, Cluj Arena sau parcurile Tetarom), dar nu este exclus să se ceară un audit care nu se ştie niciodată ce surprize va scoate la iveală.


Reamintim faptul că numele lui Ioan Oleleu apare în dosarul de corupţie instrumentat de DNA Cluj care a dus la arestarea preventivă a lui Horea Uioreanu. Anul trecut, procurorii DNA susţineau că fostul preşedinte al CJ Cluj, Horea Uioreanu și Ioan Oleleu au introdus pe "furiş" compania lui Ioan Bene în contractul pentru Centrul de Deşeuri.

Unde-i Oleleu?

Ieri, toată floarea PSD a fost în vizită pe şantierul Autostrăzii Turda-Sebeş, în frunte cu Ioan Rus, Gheorghe Vuşcan, Remus Lăpuşan sau Corina Creţu, care s-au imortalizat în zeci de fotografii. Marele absent a fost chiar vicele CJ Cluj: Ioan Oleleu.

abonare newsletter