Actualitate

UPDATE: Luare de ostatici în Franța. Nu au existat răniți

Un bărbat înarmat s-a baricadat în sediul unui oficiu poștal din Colombes, în apropierea Parisului, luând doi ostatici. În cele din urmă acesta s-a predat și incidentul s-a încheiat fără ca vreo persoană să fie rănită.

Sursă foto: Twitter Sursă foto: Twitter

UPDATE 15:50: Nicio persoană nu a fost rănită

În jurul orei 14.30 (15.30 ora României), mai multe surse din cadrul poliţiei au anunţat că autorul atacului de la poștă a fost reţinut, iar ostaticii au fost eliberaţi. Iniţial, bărbatul luase doi ostatici, dar unul reuşise să fugă, relatează Mediafax.

Nicio persoană nu a fost rănită.


Pista teroristă a fost exclusă rapid. Potrivit Le Parisien, autorul atacului ar fi un bărbat cu antecedente psihiatrice, care a suferit o dezamăgire amoroasă.

Potrivit unei surse din cadrul anchetei, bărbatul a intrat singur în oficiul poştal în jurul orei 12.30, iar unii clienţi au reuşit să fugă. Bărbatul, cunoscut de poliţie ca un delincvent de drept comun, a sunat el însuşi la poliţie afirmând că este puternic înarmat, cu grenade şi Kalaşnikov, potrivit primelor elemente ale anchetei.


----------------

Luarea de ostatici a început cu puţin înainte de ora 12.00 GMT (14.00, ora României). Un bărbat s-a baricadat în sediul oficiului poştal, fiind înarmat cu o „armă de război”, a afirmat una dintre aceste surse, fără a putea preciza câte persoane se aflau în interior, relatează Mediafax.


Un elicopter al serviciilor de intervenţie survola zona, unde a fost instituit un important perimetru de securitate.

Autorul luării de ostatici ar fi cunoscut poliţiei pentru acte ce ţin de mica infracţionalitate, fapta lui nefiind considerată un act teroriste, potrivit presei franceze.


Un bărbat a sunat la poliţia din Colombes, vineri, şi a precizat că a luat ostatice trei persoane. Potrivit site-ului rtl.fr, doi ostatici au fost deja eliberaţi. Televiziunea BFMTV susţine însă că bărbatul are doi ostatici, iar actul lui nu este considerat ca fiind terorist.

Circumstanţele acestei luări de ostatici nu sunt însă clare, dar un important dispozitiv al forţelor de ordine a fost mobilizat în jurul oficiului poştal.


Bărbatul susţine că este înarmat cu un Kalaşnikov, un pistol şi mai multe grenade. Suspectul, care şi-a precizat identitatea, este cunoscut de serviciile de poliţie pentru acte ce ţin de mica infracţionalitate.

Negocierile sunt în curs între autorul luării de ostatici şi membrii unităţii speciale a poliţiei BRI (Brigada de căutare şi intervenţie).

abonare newsletter