Actualitate

Un ziar german a fost ATACAT cu un dispozitiv incendiar

Un cotidian din Hamburg, care a publicat caricaturi cu profetul Mahomed ale revistei satirice franceze Charlie Hebdo, a fost ţinta unui atac cu un dispozitiv incendiar duminică dimineaţă, a anunţat poliţia, precizând că nu s-au înregistrat răniţi.

„Pietre şi un dispozitiv incendiar au fost aruncate printr-o fereastră” în sediul Hamburger Morgenpost, declanşând un incendiu, a declarat un purtător de cuvânt al poliţiei.

„Două camere au fost avariate, dar focul a fost stins rapid”, a precizat purtătorul de cuvânt.


Două persoane au fost arestate şi o anchetă a fost deschisă în acest caz, potrivit sursei citate.

Ziarul Hamburger Morgenpost a publicat pe prima pagină trei caricaturi ale revistei satirice franceze Charlie Hebdo, care a fost miercuri ţinta unui atac terorist soldat cu 12 morţi. „Atâta libertate trebuie să fie posibilă”, a titrat cotidianul regional german.


Purtătorul de cuvânt al poliţiei a apreciat că este „prea devreme” pentru a afirma cu certitudine că atacul asupra ziarului german este legat de publicarea caricaturilor, dar a confirmat că aceasta este „o temă-cheie” pe care ancheta încearcă să o stabilească, relatează Mediafax.

Franţa a trăit 53 de ore de coşmar, de la atentatul comis miercuri la redacţia pariziană a publicaţiei Charlie Hebdo, până la luarea de ostatici sângeroasă de vineri, dintr-un magazin evreiesc din Paris.


În total, 17 persoane au murit în această serie de atacuri comise de trei jihadişti francezi, care au afirmat că s-au coordonat şi care au fost ucişi de forţele de ordine vineri seara.

Atac armat la sediul ziarului CHARLIE HEBDO din PARIS: 12 MORȚI. „Este un masacru” - FOTO-VIDEO


ATACUL ARMAT de la Charlie Hebdo din Paris: Filmul evenimentelor

Presa europeană, în doliu după atacul asupra săptămânalului francez Charlie Hebdo


Sute de persoane au participat, la Cluj, la un marş de solidaritate pentru victimele atentatului de la revista Charlie Hebdo

abonare newsletter