Actualitate

Grădiniţele din Marea Britanie, obligate să raporteze copiii care riscă să devină terorişti

Potrivit planurilor elaborade de Ministerul de Interne, personalul grădinițelor britanice ar putea fi obligat să raporteze copiii care riscă să devină teroriști, scrie „The Independent”.

Decizia a venit în urma consultărilor asupra modalităților de consolidare a strategiei de combatere a terorismului, din cadrul ministerului. Criticii au respins propunerea ca fiind inutilă și draconică, impunând angajaților grădiniței să se transforme în spioni guvernamentali.

Documentul  produs în urma consultărilor prevede: „personalul trebuie să identifice copii ce riscă să fie atrași spre terorism și să conteste ideile extremiste care pot fi folosite pentru a legitima terorismuil”.


Deși adversarii acestui proiect nu sunt siguri cum ar putea fi pusă această elege în practică, un purtător de cuvânt al Guvernului a amintit că instituțiile publice care se ocupă de copii au datoria de a avea grijă de elevii și personalul didactic.: „Nu pretindem profesorilor și educatorilor să se amestece în trebuile familiilor, dar ne așteptăm ca ei să poată să acționeze atunci când observă comportamente îngrijorătoare. Este important ca micuții copii să deprindă valorile britanice fundamentale, potrivit vârstei lor”. 

abonare newsletter