monitorulcj.ro Menu

Actualitate

Mircea Băsescu, audiat ca denunțător la DNA

Mircea Băsescu este audiat, în această dimineață, la Departamentul Național Anticorupție (DNA) în calitate de denunțător în cazul unei scrisori adresate lui Nati Meir, depusă la DNA de avocatul fratelui preşedintelui, Nelu Taşcă.

Avocatul susține că Mircea Băsescu a primit în arest scrisoarea în care Nati Meir reclama faptul că Pavel Abraham, apărătorul clanului Bercea, ar fi încercat să îl convingă să dea declaraţii împotriva lui Traian Băsescu.  

„Am adus la cunoştinţa DNA scrisoarea primită de către Mircea Băsescu în arest de la Nati Meir, în care Nati Meir spune despre domnul avocat Pavel Abraham că s-ar putea face vinovat de anumite fapte de corupţie. Noi am adus la cunoştinţa organelor de anchetă acest lucru", declara, acum cateva zile, avocatul Nelu Taşcă, potrivit Mediafax.

Avocatul lui Mircea Băsescu a spus că este vorba despre „un fel de denunţ”, precizând că în această scrisoare Nati Meir reclamă faptul că i s-a promis că dacă va da declaraţii împotriva preşedintelui Traian Băsescu, va primi anumite avantaje.

Nelu Taşcă a precizat că Pavel Abraham, actualul apărător al familiei lui Sandu Anghel, cunoscut sub numele de Bercea Mondial, a avut încheiat un contract de asistenţă juridică cu Nati Meir, în anul 2012.

Potrivit unor informații neconfirmate oficial, ar putea fi vorba și de un alt denunț făcut de Mircea Băsescu împotriva unei alte persoane.