Actualitate

Vakar Istvan (UDMR) este noul preşedinte interimar al Consiliului Judeţean Cluj

Vicepreşedintele Consiliului Judeţean Cluj Vakar Istvan (UDMR) a fost votat marţi noul preşedinte interimar al instituţiei pe perioada suspendării de drept a mandatului de preşedinte, ca urmare a dispunerii măsurii arestării preventive a lui Horea Uioreanu.

Consiliul Judeţean (CJ) Cluj a decis, în şedinţa extraordinară de marţi, ca vicepreşedintele Vakar Istvan să preia atribuţiile funcţiei de preşedinte interimar, după arestarea preşedintelui Horea Uioreanu pentru corupţie.

Vakar Istvan va exercita atribuţiile funcţiei de preşedinte pe durata suspendării din funcţie a preşedintelui Horea Uioreanu.


Vakar Istvan (UDMR) a câştigat în detrimentul celuilalt vicepreşedinte, Ioan Oleleu (PSD). Vakar Istvan a obţinut 23 de voturi din totalul de 33 exprimate.

Anterior, CJ Cluj şi-a anulat, din lipsă de cvorum, şedinţa de luni, convocată pentru alegerea preşedintelui interimar, în locul lui Horea Uioreanu, arestat 30 de zile pentru corupţie. Cvorumul n-a putut fi realizat din cauză că au lipsit consilierii judeţeni ai PNL şi PDL. Şedinţa extraordinară a CJ Cluj a fost convocată, luni, de îndată, de o treime dintre consilierii judeţeni, după ce prefectul Gheorghe Vuşcan a emis, vineri, ordinul de constatare a suspendării mandatului de preşedinte al lui Horea Uioreanu, arestat pentru corupţie.

abonare newsletter