Actualitate

Proiectul Centrului Rațiu pentru Democrație Turda „Cetățenii din liceu” trece la o nouă etapă

Miercuri, 12 martie de la ora 16 este programată la primăria Turda o masă rotundă între reprezentanții forului deliberativ și elevii de la liceele din localitate.

”Masa rotundă îşi propune să scoată în evidenţă problemele şi preocupările tinerilor, legate de administrarea oraşului, de aplicarea unor programe naţionale la nivel local, precum decontarea abonamentelor, sau oportunităţile de petrecere a timpului  liber” se menționează într-un comunicat de presă al Centrului Rațiu pentru Democrație.

Anul trecut voluntarii CRD au simulat o şedinţă a Consiliului de Administraţie dintr-un liceu, pentru a înţelege mai bine mecanismul decizional din şcoală.


Proiectul “Cetăţenii din Liceu” este iniţiat de tinerii implicaţi în proiectele CRD şi este finanţat de Programul „Tineret în Acţiune” al Comisiei Europene.

„Tineret în acţiune” susţine activităţile de învăţare nonformală pentru tineri şi vizează promovarea cetăţeniei active în rândul tinerilor, dezvoltarea sentimentelor de solidaritate şi toleranţă, sprijinirea înţelegerii reciproce între tinerii din diferite ţări, promovarea cooperării europene şi contribuţia la îmbunătăţirea calităţii sistemelor de susţinere a activităţii de tineret.

Etichete: primaria turda
Ultimele Stiri
abonare newsletter