Actualitate

Directorul Centrului de Cultură Cluj, Tiberiu Groza, a DEMISIONAT!

Managerul Centrului Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Cluj, Tiberiu Groza, şi-a depus demisia din funcţie în urmă cu câteva minute. Aceasta survine la cererea preşedintelui Consiliului Judeţean Cluj, Horea Uioreanu, în urma scandalului izbucnit după ce TVR Cluj a transmis o colindă cu o puternică tentă antisemită.

„Am avut o discuţie cu domnul Groza şi i-am solicitat să demisioneze din funcţie pentru ca incidentul iscat de colindul antisemit interpretat de ansamblul Dor Transilvan, pe care îl coordonează şi care funcţionează pe lângă RATUC, regie aparţinând primăriei Cluj-Napoca, să nu impieteze asupra imaginii instituţiei pe care o conduce şi care se află sub autoritatea Consiliului Judeţean Cluj.  De altfel, domnul Groza  nu a participat la emisiunea respectivă în calitate de manager al CJCPCTC, ci în cea de coordonator al ansamblului RATUC, dar acuzele de antisemitism au afectat imaginea Centrului şi cea a Consiliului Judeţean Cluj, instituţii care nu au avut nici o implicare în organizarea şi desfăşurarea acestei emisiuni. Pe de altă parte, consider că, în acest moment, domnia sa nu mai poate conduce centrul. Domnul Groza a dat curs solicitării mele şi şi-a depus demisia, eu am aprobat-o şi a devenit efectivă” a precizat preşedintele Consiliului Judeţean Cluj.

Până la organizarea concursului pentru postul de manager al CJCPCTC, interimatul funcţiei va fi asigurat de domnul Mircea Câmpeanu, şeful biroului cercetare, conservare şi arhivare cultură şi arte tradiţionale.

Ultimele Stiri
abonare newsletter