Actualitate

APEL UMANITAR: Ajutaţi-l pe Mihaiţă să aibă o viaţă normală!

Mihăiță, un băieţel de 4 ani şi jumătate, a fost diagnosticat la vârsta de 3 ani cu o boală extrem de agresivă, mortală și rară atât în România cât și în lume: pseudo-obstrucţie intestinală cronică.

 Ajutaţi-l pe Mihaiţă să aibă o viaţă normală! Ajutaţi-l pe Mihaiţă să aibă o viaţă normală!

Băieţelul acumulează periodic gaze în intestine și stomac, pe care nu le poate elimina și apar complicații grave, cum ar fi balonări excesive care duc la tahicardie, probleme respiratorii și chiar la suprainfectare, adică septicemie.

“La 3 săptămâni Mihăiţă a făcut prima criză, dar medicii au crezut că e o simplă enterocolită sau o viroză digestivă. Abia ulterior, după ce am tot umblat cu el prin spitale şi după numeroase investigaţii, atât la Cluj, cât şi la Bucureşti, i s-a pus acest diagnostic cumplit. Boala sa este extrem de gravă şi mortală în cele mai multe cazuri”, explicat mama lui Mihăiţă pentru Monitorul de Cluj.


Din cauza bolii de care suferă copilul necesită internări foarte dese, maxim la 2 luni, în timpul cărora Mihăiță este hrănit prin perfuzii, i se administrează antibiotice care îi afectează ficatul și imunitatea, i se fac proceduri traumatizante (sondă naso gastrică pentru oprirea vărsăturilor, sondă rectală pentru eliminarea gazelor, tusee rectale, clisme de evacuare, etc.). Boala cronică i-a dezvoltat și alte malformații. În prezent are o malformație cardiacă gravă: Defect de Sept Atrial 6 mm, Suflu Sistolic grad 3 și Insuficiență Mitrală grad 1 care în timp, neoperată , poate deveni un pericol pentru viața lui. Mai are o malformație a duodenului, care îi provoacă deseori lipsa apetitului alimentar și îi îngreunează digestia și multiple alergii.

După ani grei și lungi de suferință și complicații, după o operație în urmă cu un an de ocluzie intestinală, după un stop respirator din cauza sedativelor si a morfinei administrate în terapie intensivă şi după multiple internări și zeci de zile de antibiotice Mihăiță are o șansă în străinătate, unde i se pot face investigații mai aprofundate decât la noi în țară și unde poate începe un tratament adecvat. Costurile pentru cele 2 saptamani de analize medicale pentru Mihaita se ridică la minim 45.000 de Lire, adică 53.000 euro.


“Ne punem mari speranţe în aceste analize. Doar aşa putem afla ce şanse de supravieţuire are, în ce stadiu e boala, ce anume îi cauzează paralizia intestinală, iar ce e şi mai important, dacă e o malformaţie din naştere, sau apărută pe parcurs. De toate acestea depinde prognosticul său. În România nu se fac aceste teste deoarece nu există aparatura necesară. Pe lângă cei 53.000 de euro pentru investigaţii, se vor adăuga alţi 3.000 de euro, pentru nişte investigaţii suplimentare – mai are şi o malformaţie cardiacă şi i se va face şi un RMN la creier”, a explicat mama copilului.

Mihăiţă are programare la Spitalul de copii Great Ormond Street din Londra în data de 9 decembrie.


“Am rămas foarte surprinşi când am văzut cât de repede s-au strâns banii pentru Mihăiţă. Am început campania umanitară la sfârşitul lui august şi iată că până în prezent avem strânşi aproximativ 50.000 de euro. Este o sumă enormă, pe care nu ne-am fi permis-o niciodată. Majoritatea banilor provin din donaţii de la persoane fizice, dar şi de la mai multe firme care au donat o parte din profit. Le mulţumim din suflet tuturor”, a explicat mama lui Mihăiţă.

Clujenii care doresc să îl ajute pe Mihăiţă pot face donaţii în conturile deschise pe numele Bianca Iordache la BRD şi Unicredit Ţiriac Bank: RO76BRDE130SV77640191300 şi  RO22BACX0000000222247000.


 

 

Etichete: apel umanitar
abonare newsletter