Actualitate

Sandy: Un milion de persoane sunt ameninţate de lipsa de hrană

<p /><strong /><img src="documente/stories/2012/10_octombrie/31/photo%2016.jpg" border="0" width="450" height="342" style="float: right; margin: 2px 5px;" />Un milion de persoane sunt ameninţate de lipsa de hrană în Haiti, după trecerea uraganului Sandy, săptămâna trecută, a semnalat, vineri, AFP.

Este greu de format o idee exactă despre pierderile cauzate, însă Sandy, care a lăsat în urmă peste 50 de morţi în această ţară, a distrus parţial sau complet casele a circa 20.000 de persoane, a explicat Johan Peleman, din cadrul Biroului pentru Coordonarea Afacerilor Umanitare (OCHA), pe site-ul Naţiunilor Unite.
Partea de nord a ţării, afectată anul acesta de o îndelungată secetă, fusese lovită de uraganul Isaac în luna august. Autorităţile se tem că recoltele care mai rămăseseră au fost distruse de Sandy.
Uraganul a devastat agricultura şi reţelele rutiere ale ţării. Premierul Laurent Lamothe a lansat, recent, un apel la 'solidaritate internaţională'. Potrivit unor statistici prezentate de miniştrii săi, în sectorul agricol s-au înregistrat pierderi enorme, care se ridică la peste 104 milioane de dolari.
'Mai multe mii de kilometri de drum agricol s-au distrus, mii de animale au fost luate de ape, care au distrus şi mii de hectare de plantaţii', potrivit ministrului agriculturii, Jacques Thomas.


Agerpres

 

abonare newsletter