Actualitate

Asociaţia Produs de Cluj, la Târgul European de Produse Tradiţionale din Polonia

<p /><strong /><img src="documente/stories/2012/08_august/24/zakopane 3.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Asociaţia Produs de Cluj a fost prezentă la Târgul European de Produse Tradiţionale care a avut loc în staţiunea Zakopane din Munţii Tatra, Polonia, în perioada 9 – 16 august.

Târgul a reunit aproximativ 200 de producători din 16 ţări, iar Clujul a fost reprezentat de o delegaţie a Consiliului Judeţean Cluj împreună cu reprezentanţi ai Asociaţiei Produs de Cluj şi ai Centrului Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Cluj (CJCPCTC) şi 15 producători şi meşteşugari, membri ai Asociaţiei Meşterilor Populari Clujeni care şi-au prezentat şi promovat produsele tradiţionale sub egida „Produs de Cluj”.


Prima zi a târgului, dedicată României

În prima zi a târgului care a fost special dedicată României şi, implicit, judeţului Cluj, au fost gătite mâncăruri tradiţionale din zona Clujului (sarmale, varză a la Cluj, gulaş, plăcinte,) care s-au bucurat de un real succes, fiind foarte apreciate în rândul vizitatorilor. Potrivit reprezentanţilor Consiliului Judeţean, pe întreg parcursul târgului manifestările au fost acompaniate de recitalurile Orchestrei de muzică populară „Cununa Transilvană” a Centrului Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Cluj şi, respectiv, jocurile populare susţinute de Ansamblul folcloric „Fiii Cămăraşului”.


Printre expozanţii clujeni se găsesc Asociaţia Meşterilor Populari, Slow Food Turda, producătorii de lactate şi carne Bonas, respectiv Cosmfan. Totodată, în cadrul târgului vizitatorii au putut degusta miere de albine şi ulei presat la rece De la Luna.

Delegaţia din Cluj, cea mai vizibilă la târg


Horea Uioreanu, preşedintele Consiliului Judeţean Cluj a declarat că standurile clujenilor au prezentat cel mai mare interes pentru vizitatori. „Succesul înregistrat prin participarea Asociaţiei Produs de Cluj la Zakopane este unul indiscutabil. Dovada acestui fapt o reprezintă interesul extrem de ridicat al vizitatorilor acestui târg pentru produsele şi tradiţiile româneşti din zona Clujului, delegaţia noastră având din acest punct de vedere cea mai mare vizibilitate şi atractivitate. De altfel, chiar în prima zi a târgului, noi am fost singurii invitaţi la televiziunea regională din Zakopane unde am avut prilejul să prezentăm în profunzime specificul judeţului Cluj”, a afirmat Uioreanu.

abonare newsletter