Actualitate

Prima ediţie din România a Festivalului Jocurilor Tradiţionale va avea loc sâmbătă, în Parcul Etnografic 'Romulus Vuia'

<p /><strong><img src="documente/stories/2012/08_august/11/parcul etnografic national romulus vuia_sc_12.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Prima ediţie din România a Festivalului Jocurilor Tradiţionale se va desfăşura, sâmbătă, în Parcul Etnografic Naţional 'Romulus Vuia' din Cluj-Napoca şi le va oferi vizitatorilor de toate vârstele ocazia de a cunoaşte cum ştiu să se joace copiii de pe toate meridianele lumii.</strong>


Festivalul Jocurilor Tradiţionale îşi propune să le transmită tuturor celor ce vor veni la acest eveniment, organizat în perioada desfăşurării Jocurilor Olimpice de la Londra, că spiritul olimpic presupune absenţa oricărei discriminări, pe fondul înţelegerii reciproce, a prieteniei, solidarităţii şi corectitudinii.

La Festival se vor desfăşura, simultan, jocuri din India, Indonezia, Malaezia, Brazilia, Coreea, Trinidad şi Tobago, Cambodgia, Anglia şi România. Participanţii vor avea surpriza să descopere, de pildă, că jocul tradiţional 'Lompat Tali' din Indonezia este identic cu cel intitulat 'Elasticul', pe care îl practică mulţi copii din România.

Evenimentul de la Cluj-Napoca se bucură de coordonarea doamnei Camilla Rooney din Marea Britanie, cunoscută pentru importantele sale proiecte de volutariat, pe care le-a organizat pentru Universitatea din Liverpool, Young Tate Liverpool, Centrul Cultural Trafo şi Teatrul Merlin din Budapesta, Muzeul de Etnologie din Hanoi (Vietnam) şi Muzeul Femeilor Vietnameze din Hanoi. Din 2012, Camilla Rooney este parteneră a Muzeului Etnografic al Transilvaniei, în derularea unor proiecte culturale.

Jocurile vor fi coordonate de echipe ale Centrului de voluntariat din Cluj-Napoca, care vor explica regulile şi vor ţine scorul.

Manifestarea este organizată de Muzeul Etnografic al Transilvaniei, cu sprijinul British Council România, care participă cu jocuri de învăţare a limbilor străine, adresate copiilor, Centrului de Voluntariat din Cluj-Napoca, organizator al unui atelier de jocuri de masă, şi al companiei Pitechapps. AGERPRES

abonare newsletter