Actualitate

Ochii trădează orientarea sexuală

<p><strong><img src="documente/stories/2012/08_august/09/ochiul - alexander khokhlov.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Heterosexualii, homosexualii şi bisexualii îşi dilată pupilele în mod diferit, în funcţie de stimulii erotici. </strong></p>

 


Discuţia despre comportamentele înnăscute şi cele dobândite naşte o nouă polemică. Cercetătorii susţin că ochii sunt ca o fereastră prin care se vede orientarea sexuală a persoanei.

Potrivit unui studiu publicat în PloS One, dilatarea pupilei ca răspuns la stimulii erotici poate fi indicatorul cel mai obiectiv al sexualităţii.


Conform revistei LA Times,  rezultatele obţinute conferă o nouă viziune asupra dezvoltării evolutive a oamenilor în ceea ce priveşte sexualitatea, sugerând faptul că femeile ar fi evoluat la o sexualitate mai sensibilă, pentru a face faţă unui act sexual forţat.

Gerulf Rieger şi Ritch C. Savin-Williams de la Departamentul de Dezvoltare Umană din cadrul Universităţii Cornell din Ithaca, New Zork, au decis să recurgă la cea mai modernă tehnologie pentru a studia dimensiunea pupilei la 165 de bărbaţi şi 160 de femei. Fiecărui participant la studiu i s-a arătat o înregistrare de un minut în care apar femei şi bărbaţi.


Cercetătorii susţin că bărbaţii heterosexuali şi-au dilatat mult mai puternic pupila ca răspuns la o imagine cu o femeie. În schimb, în cazul femeilor heterosexuale şi a bărbaţilor bisexuali, pupila dilatată avea aceeaşi dimensiune, atât la vederea imaginilor cu femei, cât şi a celor cu bărbaţi. Acest fenomen i-a determinat pe cercetători să afirme că dilatarea la dimensiuni egale a pupilei indică o dorinţă sexuală flexibilă. Femeile homosexuale emit reacţii ale pupilei tipice bărbaţilor heterosexuali.

Rezultatele obţinute susţin ideea conform căreia răspunsul sexual are diferite funcţii biologice la femei şi la bărbaţi.


Foto: www.facebook.com

Ultimele Stiri
abonare newsletter