Actualitate

UBB reintroduce admiterea la toate facultăţile

<p />Rectorul Universităţii Babeş-Bolyai (UBB) Cluj-Napoca, Ioan Aurel Pop a anunţat ieri că admiterea la facultăţile UBB se va face pe bază de teste de admitere, începând de anul viitor.

El a explicat că introducerea examenelor ţine şi de brandul unei universităţi.

„Necesitatea ţine şi de brandul unei universităţi. UBB fiind o universitate de cercetare avansată şi de educaţie, situată între primele 12 universităţi din ţară, după unele criterii pe primul loc, iar după altele pe locul al doilea în ţară, are pretenţia că trebuie să ştie pe cine primeşte, în ce condiţii şi care vor fi secţiile şi domeniile în care vom avea studenţi performanţi”, a declarat Ioan Aurel Pop.

Rectorul UBB a mai spus că la facultăţile UBB vor fi primiţi şi studenţi mai modeşti chiar dacă se reintroduc testele de admitere, dar cu aceşti studenţi va trebui să lucreze diferenţiat.

De asemenea, Ioan Aurel Pop a adăugat că există şi riscul ca o parte din candidaţi să nu fie acceptaţi la UBB. O decizie finală referitoare la admiterea de anul viitor se va lua după consultarea conducerii tuturor facultăţilor.

În acest an, admiterea la UBB nu se va face pe bază de examen ci pe baza notei de la examenul de bacalaureat.

De asemenea, fiecare facultate va ţine cont de mediile la anumite materii din timpul liceului, specifice profilului facultăţii sau apropiate de profilul facultăţii. Ioan Aurel Pop a dat exemplul Facultăţii de Matematică unde se va intra pe baza mediei de la Bac şi, probabil, a mediei la matematică din liceu.

G.D.

Ultimele Stiri
abonare newsletter