Actualitate

Șocant! Cât ruj înghite o femeie pe parcursul vieții?

Într-o epocă obsedată de alimentația sănătoasă, ne scapă un detaliu surprinzător. Rujul, produsul fidel al femeilor, se strecoară în dieta zilnică. Un studiu a dezvăluit cât ruj înghite o femeie pe parcursul vieții.

Colecție de rujuri, sursă: pexels.com Colecție de rujuri, sursă: pexels.com

 

 


Un studiu realizat de Universitatea din Berkeley dezvăluie că o femeie poate ingera între 24 și 87 miligrame de ruj zilnic, cantitate care se traduce prin 70% din cea aplicată. Pe parcursul vieții, totalul ajunge la aproximativ 1 kg.

 


 

Înghițirea accidentală a rujului ridică întrebări legate de compoziția sa. Deși majoritatea substanțelor chimice se încadrează în limitele de siguranță, consumul prelungit poate avea consecințe neașteptate, scrie brucofalla.com.


Cât ruj "mănâncă" o femeie pe parcursul vieții? Un detaliu surprinzător despre "dieta" noastră zilnică!

 

Deși majoritatea substanțelor chimice din ruj se încadrează în limitele de siguranță, consumul prelungit poate avea consecințe neașteptate.


Ingredientele de evitat:

Pigmenți: Sudan Red I, roșu 2G (risc cancerigen)


Conservanți: parabeni, ftalați (perturbatori endocrini)

Uleiuri minerale: astupă porii și împiedică pielea să respire

Siliconi: creează o barieră ce blochează absorbția nutrienților.

Atenție la rujul tău! Cum să te protejezi?


Specialiștii sfătuiesc doamnele să aleagă rujuri cu ingrediente naturale și organice, să le evite pe cele cu pigmenți, conservanți, uleiuri minerale și silicoane, să îndepărteze rujul înainte de a mânca sau bea, să nu aplice rujul pe buze crăpate sau iritate, etc.

Alegeți cu înțelepciune rujul, ținând cont de ingredientele sale, și reduceți riscul de a adăuga un kilogram neintenționat la dieta dumneavoastră.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News
 

CITEȘTE ȘI:

Dieta de 5 zile care-ți resetează vârsta biologică. Dizolvă grăsimea de pe burtă și ficat și te face să pari mai tânăr.

Ultimele Stiri
abonare newsletter