Actualitate

Traficant de droguri în uniformă. Polițist din Mureș, arestat preventiv pentru trafic și deținere de droguri de mare risc.

Un agent de Poliție din Mureș a fost reținut de colegii săi și este cercetat pentru trafic de droguri de mare risc.

Agent de Poliție din Mureș, arestat pentru trafic de droguri/Foto: Depositphotos.com Agent de Poliție din Mureș, arestat pentru trafic de droguri/Foto: Depositphotos.com

 

 


Un agent de poliţie şi un alt inculpat din Mureș au fost arestaţi preventiv, miercuri, la propunerea procurorilor DIICOT, pentru că ar fi deţinut, vândut şi oferit droguri de mare risc (cristal) şi substanţe cu efect psihoactiv.

 


Un agent de Poliție a ajuns traficant de droguri

Marți, procurorii DIICOT Târgu Mureş au dispus reţinerea a doi inculpaţi (unul având calitatea de agent de Poliţie) şi măsura controlului judiciar faţă de alt inculpat, pentru comiterea infracţiunilor de trafic de droguri de mare risc, deţinere de droguri de mare risc, în vederea consumului propriu şi efectuarea, fără drept, de operaţiuni cu produse susceptibile de a avea efecte psihoactive. 

„Din actele de urmărire penală efectuate a rezultat că, în perioadă mai 2023 - aprilie 2024, aceştia au deţinut, vândut şi oferit, la date şi împrejurări diferite, droguri de mare risc (3-CMC, cunoscut sub denumirea de cristal) şi substanţe cu efect psihoactiv (2-CMC) către consumatori de pe raza judeţului Mureş”, potrivit unei informări DIICOT.  


CITEȘTE ȘI: 
Polițist arestat pentru luare de mită. Oferea informații despre anchete traficanților de droguri

Droguri de mare risc/Foto: DIICOT

În aceeaşi zi, au fost puse în aplicare 12 mandate de percheziţie domiciliară, fiind identificate şi ridicate o cantitate de drog de mare risc (3-CMC) obiecte purtând urme de substanţă, precum şi alte mijloace de probă. 

„Astăzi, a fost sesizat judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Mureş cu propunerea de arestarea preventivă pentru o perioadă de 30 de zile a celor doi inculpaţi reţinuţi”, arată sursa citată. 


Inspectoratul de Poliţie Judeţean Mureş a precizat, miercuri, că agentul a fost pus la dispoziţie, urmând ca, în funcţie de evoluţia anchetei, să fie dispuse celelalte măsuri prevăzute de lege.

De asemenea, IPJ Mureş a precizat că se delimitează de orice acţiuni care nu concordă legea.


„De asemenea, instituţia noastră se delimitează ferm de orice comportamente sau acţiuni necorespunzătoare, care aduc atingere valorilor acesteia şi nu sunt în concordanţă cu legea. Indiferent de calitatea persoanei care încalcă prevederile legale, se vor lua toate măsurile prevăzute de lege”, a arătat Inspectoratul de Poliţie Judeţean Mureş.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News
Foto: Depositphotos.com

CITEȘTE ȘI:

Percheziții în localități din Cluj, la persoane bănuite de trafic de droguri. VIDEO.

Ultimele Stiri
abonare newsletter