Actualitate

Polițist arestat pentru luare de mită. Oferea informații despre anchete traficanților de droguri

Un ofiţer de poliţie judiciară a fost reţinut de procurorii DIICOT sub acuzaţia că a primit 1.000 de euro mită de la un traficant de droguri. Polițistul furniza traficanților de droguri informații din bazele de date ale Ministerului de Interne.

în imagine: Intervenție a Poliției/Foto: Poliția Română în imagine: Intervenție a Poliției/Foto: Poliția Română

 

 


Poliţistul este acuzat pentru luare de mită şi acces ilegal la un sistem informatic în formă continuată, urmând să fie dus în faţa unui judecător cu propunere de arestare preventivă.

 


Mită pentru „recuperarea” permisului 

Ofiţerul de poliţie din București a fost pus sub acuzare încă din primăvara acestui an, fiind bănuit că a sprijinit o grupare de traficanţi de droguri, avertizând despre anchetele în derulare şi oferind informaţii din bazele de date ale Ministerului Afacerilor Interne.

„S-a reţinut faptul că, în perioada ianuarie-martie 2023, inculpatul şi-a exercitat în mod nelegal atribuţiile de serviciu, efectuând o serie de acţiuni, printre care şi accesarea fără drept şi în mod repetat a bazei de date a Poliţiei Rutiere, în scopul obţinerii unor foloase necuvenite, respectiv suma de 1.000 euro primită cu titlu de mită, pentru restituirea permisului de conducere a unui inculpat, traficant de droguri. 


CITEȘTE ȘI: 
DIICOT trimite în judecată gruparea care vindea droguri elevilor pe contul „Iarba dulce” cu 11.000 de membri. Acționau și în Cluj

În urma percheziţiei domiciliare efectuate la locuinţa inculpatului au fost identificate şi ridicate sumele de 28.224 lei şi 2.920 euro, precum şi mai multe documente în legătură activitatea serviciului în care este încadrat”, potrivit informării DIICOT. 

În martie 2023, polițistul a fost pus sub acuzare pentru sprijinirea unei grupări de traficanți de droguri. 


Traficanţii în cauză vindeau heroină amestecată cu diferite substanţe în vederea obţinerii unor profituri cât mai mari, către persoane de încredere din București. .

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Trei traficanți de droguri, reținuți de polițiștii din Cluj. Zeci de mii de euro, arme și substanțe interzise, confiscate în urma perchezițiilor

DIICOT trimite în judecată gruparea care vindea droguri elevilor pe contul „Iarba dulce” cu 11.000 de membri. Acționau și în Cluj

Peste 20 de traficanți de droguri, prinși de Poliție și duși la audieri. Vindeau o doză cu 500 lei în Cluj și județele învecinate

Ultimele Stiri
abonare newsletter