Actualitate

Minor de 9 ani, bătut de concubinul mamei, în Dej. Bărbatul a fost arestat.

Un bărbat din Dej a fost reținut de polițiști și este cercetat pentru violență în familie și rele tratamente aplicate minorului, după ce și-a bătut copilul de numai 9 ani.

Copil de 9 ani, bătut de concubinul mamei, în Dej/Foto: Depositphotos.com Copil de 9 ani, bătut de concubinul mamei, în Dej/Foto: Depositphotos.com

 

 


Marți, polițiștii din Dej au dispus reținerea pentru 24 de ore a unui bărbat de 41 de ani, din comuna Mica, cercetat pentru comiterea infracțiunilor de rele tratamente aplicate minorului și violență în familie.

 


Cercetările au început la data de 2 aprilie, când în centrul localității Mica l-au întâlnit pe un minor de 9 ani, care prezenta urme de violență în zona feței.

„În acest context, au fost efectuate verificări, constatându-se faptul că la data de 31 martie a.c., minorul ar fi fost agresat fizic de concubinul mamei sale, în timp ce se afla la domiciliu”, informează, joi, IPJ Cluj. 


CITEȘTE ȘI: 
Copil de patru ani, bătut cu cruzime de părinți pentru că nu ar fi fost cuminte la grădiniță. Și mama, și tatăl au ajuns în arest.

În baza probatoriului administrat, polițiștii au emis o ordonanță de reținere pentru 24 de ore a bărbatului în cauză, iar în cursul zilei de miercuri, procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Dej l-a prezentat instanței, care a dispus arestarea preventivă a acestuia pentru 30 de zile.

În cauză au fost informați despre eveniment și reprezentanții Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Cluj.


În vara anului trecut, un alt caz cutremurător era înregistrat în Dej, după ce un bărbat şi-ar fi lovit fiul, în vârstă de 11 ani şi l-ar fi dat afară din casă noaptea. Ulterior, tatăl copului a fost arestat. 

Agresivitatea manifestată asupra minorilor le poate genera traume și marca întreaga copilărie și adolescență. În acest sens, polițiștii clujeni recomandă ca, în cazul în care observați un copil aflat într-o situație de abuz, indiferent de contextul în care se petrece agresiunea (în familie, pe stradă, la școală etc.) sesizați imediat evenimentul prin intermediul SNUAU 112 sau la cea mai apropiată secției de Poliție!


„Nu există nicio scuză pentru agresiune asupra copiilor! Anunțați autoritățile competente pentru a fi luate măsuri imediate!”, arată sursa citată. 

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News
Foto: depositphotos.com

CITEȘTE ȘI:

Bărbat arestat după ce și-a bătut copilul de 11 ani și l-a dat afară din casă în miezul nopții, în Dej. Semnal de alarmă tras de polițiști

Ultimele Stiri
abonare newsletter