Actualitate

Miros insuportabil în mai multe cartiere din Cluj! Duhoarea care a afectat orașul anul trecut, reclamată din nou de clujeni.

Mirosul insuportabil a revenit în Cluj-Napoca, acesta fiind resimțit în mai multe cartiere din oraș. Prefectura Cluj a anunțat că se fac verificări.

Iar pute Clujul. Sursă foto: depositphotos.com Iar pute Clujul. Sursă foto: depositphotos.com

 

 


Mirosul pestilențial a revenit în Cluj-Napoca, acesta fiind resimțit în mai multe cartiere din oraș. Încă de la primele ore ale dimineții, zeci de clujeni au postat pe rețelele sociale că mirosul care a lovit orașul în toamna anului trecut a revenit în Cluj. 

Prefectul Județului Cluj, Irina Munteanu, a declarat pentru monitorulcj.ro că se știe de existența acestei probleme și au început verificările în comuna Aiton, locul de unde, anul trecut, a provenit mirosul de gunoi în oraș. 


„Acum verificăm împreună cu primarii, acolo unde au terenuri luate cei de la fermă. Să vedem dacă a început procesul de fertilizare a terenurilor. Dacă și anul trecut am verificat de nenumărate ori aspectul ăsta și se desfășura conform prevederilor legale și a ghidului de bune practici în agricultură. La momentul acesta nu am mai multe informații. Verificăm situația, știm de existența ei”, a declarat Irina Munteanu. 

Mirosul insuportabil de care se plâng clujenii, din nou, nu reprezintă o noutate. Anul trecut, în comuna Aiton s-au împrăștiat pe câmpuri tone de găinaț pentru fertilizarea terenurilor agricole, lucru ce a dus ca mirosul să ajungă în tot orașul Cluj-Napoca. 


UPDATE ORA 17:00

Instituția Prefectului a anunțat că mirosul insuportabil resimțit în Cluj-Napoca provine din comuna Tureni, unde au început activitățile de fertilizare organică a terenurilor. Această activitate a fost deja anunțată de către Primăria Tureni și se desfășoară conform prevederilor legale. 


Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

Foto: depositphotos.com

CITEȘTE ȘI:

Autorități: Mirosul greu din oraș nu este „de natură să afecteze sănătatea publică”. Clujul va dispune de un laborator mobil propriu, pentru monitorizarea calității aerului

Ultimele Stiri
abonare newsletter