Actualitate

Vreme rece în toată ţara, în următoarele zile. Prognoza meteo actualizată până la finalul lunii martie.

Următoarele zile vin cu vreme rece și schimbări bruște de temperatură. Cum va fi vremea la finalul lunii martie?

Prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni/Foto: Municipiul Cluj-Napoca Facebook.com Prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni/Foto: Municipiul Cluj-Napoca Facebook.com

 

 


Meteorologii au actualizat prognoza meteo pentru următoarea perioadă de până la sfârșitul lunii martie. 

 


Astfel, vremea se va răci în toate regiunile în următoarele două zile, însă până la finalul acestei săptămâni, temperaturile din termometre vor urca din nou și vor atinge maxime de 20 de grade, potrivit estimării ANM. 

O nouă răcire de scurtă durată a vremii este estimată pentru primele zile din săptămâna următoare, iar luna martie se va încheia cu temperaturi de peste 14 grade în majoritatea regiunilor, transmit meteorologii.


În Transilvania, primele zile din interval vor aduce o vreme relativ rece pentru a doua decadă a lunii martie, cu maxime în general cuprinse între 6 şi 10 grade şi minime între -2 – 0 grade, cu valori chiar mai scăzute, în special în zonele depresionare. Un interval mai cald este estimat între 22 şi 25 martie, când media regională a maximelor va oscila între 14 şi 18 grade, iar a celor minime va fi de 3 – 4 grade.

O nouă răcire de scurtă durată este posibilă în jurul datei de 27 martie, ce va fi urmată de o creştere a temperaturilor spre finalul lunii, când sunt estimate maxime în jurul a 16 grade şi minime de 2 grade.


Precipitaţii slabe se vor semnala între 18 şi 21 martie, iar cu o probabilitate destul de ridicată şi în intervalul 24 – 28 martie, arată meteorologii. 

În Cluj, vremea va fi schimbătoare în următoarea perioadă, iar temperaturile vor varia între 8 și 18 grade Celsius. 


Vremea în Cluj, până la finalul lunii martie/ Sursa: accuweather.ro

La munte, primele zile din interval vor aduce o vreme relativ rece, cu o medie a temperaturilor maxime pentru întreaga zonă ce va oscila între -2 şi 2 grade şi minime în general de -6 şi -4 grade. Între 22 şi 26 martie, temperatura aerului va fi în creştere, astfel încât în cele mai calde zile se vor atinge maxime ce se vor situa în jurul a 8 grade, iar minimele vor deveni preponderent pozitive.

Spre finalul lunii sunt estimate temperaturi maxime în jurul a 5 grade şi minime de -2 – 0 grade.

Sunt prognozate precipitaţii în cea mai mare parte a intervalului, dar mai probabile vor fi în primele zile şi în intervalul 25 – 29 martie.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni în Cluj. Cum va fi vremea în prima parte a lunii aprilie?

Ultimele Stiri
abonare newsletter