Actualitate

Videoclipuri deepfake cu guvernatorul BNR Mugur Isărescu circulă pe internet: „Tentativa de fraudă financiară!”

Banca Națională a României (BNR) informează asupra unei tentative de fraudă financiară tip care folosește imaginea guvernatorului instituției, Mugur Isărescu.

Mugur Isărescu/ Foto: Mugur Isărescu - Facebook Mugur Isărescu/ Foto: Mugur Isărescu - Facebook

 

 


Un nou deepfake cu BNR și guvernatorul Mugur Isărescu a fost lansat pentru a promova o pretinsă platformă de investiții.

 


Banca Națională a României (BNR) a avertizat că aceste videoclipurile folosesc fraudulos imaginea și vocea guvernatorului BNR pentru a convinge publicul să facă investiții financiare pe o platformă inexistentă.

„În ultima perioadă, pe mai multe platforme și rețele de socializare, au apărut postări tip deepfake care îl implică pe guvernatorul Băncii Naționale a României, Mugur Isărescu.


Videoclipurile folosesc fraudulos imaginea și vocea guvernatorului BNR pentru a convinge publicul să facă investiții financiare pe o platformă inexistentă.

Deepfake, conform proiectului de lege privind utilizarea responsabilă a tehnologiei, reprezintă orice conținut falsificat de tip imagine, audio și/sau video realizat cu ajutorul inteligenței artificiale, astfel încât să creeze aparența că o persoană a spus sau a făcut lucruri pentru care nu și-a dat consimțământul, care în realitate nu au fost spuse sau făcute de acea persoană.


Reiterăm faptul că Banca Națională a României nu face recomandări și propuneri de investiții.

În cazul în care ați dat curs unor astfel de anunțuri false, raportați imediat aceste situații autorităților competente”, a transmis BNR.


Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Primarul din Botoșani, audiat la DNA într-un dosar privind fraudarea unor concursuri de angajare. Andrei Cosmin (PSD) a fost plasat sub control judiciar.

Fostă directoare DSP Maramureș, trimisă în instanță de DNA Cluj pentru fraudarea unui concurs de angajare

Ultimele Stiri
abonare newsletter