Actualitate

Mai multă siguranță pentru operațiunile de zbor. Autospeciale electrice de ultimă generație, la Aeroportul Cluj.

Două autospeciale electrice au intrat în dotarea Aeroportului Internațional Cluj. Acestea sunt prietenoase cu mediul și vor aduce mai multă siguranță pentru operațiunile de zbor.

Autospeciale noi la Aeroportul Cluj / Foto: Aeroportul  Internațional Avram Iancu Cluj - Facebook Autospeciale noi la Aeroportul Cluj / Foto: Aeroportul Internațional Avram Iancu Cluj - Facebook

 

 


Pe lângă faptul că, prin utilizarea acestor autospeciale electrice, se vor reduce timpii necesari pentru efectuarea anumitor operațiuni pe timp de iarnă, aceste echipamente de ultimă generație vor contribui la reducerea emisiilor de carbon și protejarea mediului, potrivit reprezentanțiilor aeroportului.

 


„Două autospeciale electrice de degivrare/antigivrare aeronave au intrat în dotarea Aeroportului Internațional Avram Iancu Cluj. Echipamentele vor asigura reducerea timpilor necesari operațiunilor de degivrare/antigivrare aeronave pe durata sezonului de iarnă și creșterea capacității de degivrare/antigivrare simultană a mai multor aeronave, precum și a siguranței operațiunilor de zbor. În plus, utilizarea echipamentelor electrice de ultimă generație va contribui la reducerea semnificativă a emisiilor de carbon și la protejarea mediului înconjurător.

Autospecialele electrice de degivrare/antigivrare aeronave au fost achiziționate prin proiectul  cofinanțat din Fondul European de Dezvoltare Regională prin Programul Operațional Infrastructură Mare 2014 – 2020”, au transmis reprezentanții Aeroportului Internațional „Avram Iancu” Cluj.


Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Directorul Aeroportului Cluj, David Ciceo, prezent la ședința ACI Europe. Noi reglementări pentru transportul aerian după aderarea la Air Schengen.

Traficul de pasageri înregistrat anul trecut pe aeroporturile din România, în creștere cu aproape 20% față de anul 2022. Peste 3 milioane de pasageri, prin Aeroportul din Cluj.

Ultimele Stiri
abonare newsletter