Actualitate

Hoții care au furat o mașină din Cluj-Napoca și au dezmembrat-o în Dolj, pentru a o vinde cu 5.000 de euro, în arest preventiv.

Un autoturism în valoare de 15.000 de euro, furat din Cluj-Napoca, a fost găsit dezmembrat într-un service auto improvizat din județul Dolj. Hoții au fost reținuți de polițiști.

Autoturism furat din municipiul Cluj-Napoca, găsit de polițiști în județul Dolj/Foto: IPJ Cluj Autoturism furat din municipiul Cluj-Napoca, găsit de polițiști în județul Dolj/Foto: IPJ Cluj

 

 


Doi bărbați, în vârstă de 23 și respectiv 30 de ani, au fost reținuți de polițiștii clujeni în cazul autoturismului furat săptămâna trecută de pe o stradă din municipiul Cluj-Napoca și transportat în județul Dolj, pentru a fi dezmembrat. 

 


Deși valora 15.000 de euro, piesele autoturismului au fost comercializate cu 5.000 de euro, după ce mașina a fost dezmembrată într-un service auto improvizat. 

CITEȘTE ȘI: 
Mașină furată din Cluj-Napoca, găsită de polițiști în Dolj. Autoturismul dezmembrat, vândut cu 5.000 de euro.

Astfel, în urma cercetărilor derulate de Poliție, luni, a fost dispusă măsura reținerii pentru 24 de ore față de tânărul de 23 de ani, iar pe numele bărbatului de 30 de ani a fost dispusă măsura controlului judiciar. 


„Referitor la autovehiculul sustras în noaptea de 16/17 ianuarie a.c., în baza probatoriului administrat de polițiștii Serviciului de Investigații Criminale, la data de 22 ianuarie a.c. a fost dispusă măsura reținerii pentru 24 de ore față de tânărul de 23 de ani, iar pe numele bărbatului de 30 de ani a fost dispusă măsura controlului judiciar pentru 60 de zile”, informează, marți, IPJ Cluj. 

Ulterior, tânărul de 23 de ani a fost prezentat judecătorului de drepturi și libertăți din cadrul Judecătoriei Cluj-Napoca, care a dispus măsura arestului preventiv pentru o perioadă de 30 de zile.


Săptămâna trecută, un bărbat din municipiul Cluj-Napoca sesiza faptul că, în noaptea de marți spre miercuri, autoturismul său parcat pe o stradă din municipiu a fost sustras, fiindu-i cauzat un prejudiciu de 15.000 de euro. Polițiștii au identificat traseul urmat de persoanele bănuite de comiterea faptei, respectiv a unui bărbat de 23 de ani, din județul Dolj și a unui bărbat de 30 de ani, din același județ. Mașina a fost găsită într-o societate comercială din județul Dolj, care are că obiect de activitate dezmembrarea pieselor de autovehicule. Autoturismul a fost preluat și dezmembrat de societatea în cauză contra sumei de 5.000 de euro, fără a fi încheiate documente prevăzute de lege.

În cauză, polițiștii continuă cercetările sub aspectul infracțiunilor de furt calificat și tăinuire.


Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Mașină furată din Cluj-Napoca, găsită de polițiști în Dolj. Autoturismul dezmembrat, vândut cu 5.000 de euro.

Ultimele Stiri
abonare newsletter