Actualitate

Mașină furată din Cluj-Napoca, găsită de polițiști în Dolj. Autoturismul dezmembrat, vândut cu 5.000 de euro.

Un autoturism în valoare de 15.000 de euro, furat din Cluj-Napoca, a fost găsit dezmembrat într-un service auto improvizat din județul Dolj.

Autoturism furat din municipiul Cluj-Napoca, găsit de polițiști în județul Dolj/Foto: IPJ Cluj Autoturism furat din municipiul Cluj-Napoca, găsit de polițiști în județul Dolj/Foto: IPJ Cluj

 

 


Săptămâna trecută, un bărbat din municipiul Cluj-Napoca sesiza faptul că, în noaptea de marți spre miercuri, autoturismul său parcat pe o stradă din municipiu a fost sustras, fiindu-i cauzat un prejudiciu de 15.000 de euro.

 


În baza sesizării, polițiștii Serviciului de Investigații Criminale au demarat cercetări cu scopul identificării persoanelor care au sustras autoturismul și recuperării prejudiciului.

Investigații demarate au condus la identificarea traseului urmat de persoanele bănuite de comiterea faptei, respectiv a unui bărbat de 23 de ani, din județul Dolj și a unui bărbat de 30 de ani, din același județ.


„În fapt, la data de 17 ianuarie, în jurul orei 02.00 cei doi s-ar fi deplasat cu autoturismul în cauză pe străzile din municipiul Cluj-Napoca, iar ulterior ar fi părăsit județul”, informează, luni, IPJ Cluj. 

Activitățile polițiștilor au condus la identificarea vehiculului într-o societate comercială din județul Dolj, care are că obiect de activitate dezmembrarea pieselor de autovehicule.


„Autoturismul ar fi fost preluat și dezmembrat de societatea în cauză contra sumei de 5.000 de euro, fără a fi încheiate documente prevăzute de lege”, potrivit sursei citate. 

Unul dintre cei doi bărbați, de 30 de ani, a fost depistat de polițiști, aflându-se sub măsura controlului judiciar într-o altă cauză penală.


În cursul acestei dimineți, cu sprijinul polițiștilor de frontieră din Aeroportul Timișoara, a fost depistat și al doilea bărbat bănuit de comiterea faptei, în timp ce încerca să părăsească țara.

Acesta se află acum în custodia polițiștilor, urmând a fi dispuse măsuri legale.

Autoturismul și piesele dezmembrate au fost găsite și urmează a fi predate proprietarului.

În cauză sunt continuate cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de furt calificat și tăinuire.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Beat la volan, fără permis și cu substanțe interzise în mașina furată, a încercat să fugă de polițiști. Clujeanul a fost arestat preventiv

Ultimele Stiri
abonare newsletter