Actualitate

Transportatorii continuă protestul în Cluj-Napoca. Taximetriștii au ieșit în stradă.

Transportatorii continuă protestul în Cluj-Napoca, îngreunând traficul rutier. Locul camioanelor a fost luat de taximetriști.

Locul camioanelor a fost luat de taximetriști/ Foto: Asociația de Monitorizare Taxi Transilvania - Facebook Locul camioanelor a fost luat de taximetriști/ Foto: Asociația de Monitorizare Taxi Transilvania - Facebook

 

 


Transportatorii continuă protestul în Cluj-Napoca, îngreunând traficul rutier. Locul camioanelor a fost luat de taximetriști.

 


„În municipiul Cluj-Napoca se desfășoară protestul transportatorilor de mărfuri. Aproximativ 20 de conducători de autoturisme personale și în regim taxi se deplasează pe traseu Frunzișului- Calea Turzii-Prefectură.

Sunt prezente echipaje rutiere și jandarmi al IJJ Cluj”, a transmis IPJ Cluj.


Taximetriștii susțin protestul transportatorilor

Asociația Națională a Patronatului Operatorilor de Transport în Regim de Taxi (ANPOTRT) atenționează că taximetriștii se solidarizează cu transportatorii de marfă și susțin demersul acestora de a contesta tarifele exorbitante atât ale asigurărilor auto obligatorii (RCA), cât și ale combustibililor.

„Cu această ocazie, dorim să reamintim Primului Ministru că, de mai bine de șase luni, am depus solicitări la Secretariatul General al Guvernului și la ministerele relevante, însă aceste revendicări au rămas fără răspuns. După amplul miting din 25 iunie, organizat de asociația noastră în peste 30 de orașe, reprezentantul Cabinetului Primului Ministru ne-a ascultat solicitările cu privire la tratamentul discriminatoriu al firmelor de transport alternativ precum Bolt sau UBER față de societățile comerciale specializate în serviciul de taximetrie. Cu toate acestea, nu s-a oferit încă o soluție, în pofida trecerii a șase luni.


Considerăm că Legea 204/2019, privind transportul alternativ, este nu doar neconstituțională, dar și anti-concurențială, favorizând în mod preferențial “transportul alternativ” în detrimentul activității de taximetrie la nivel național. Această lege, în final, va duce la prăbușirea industriei de taximetrie și la pierderea a zeci de mii de locuri de muncă în întreaga țară. În fața acestei situații critice, cu dezvoltarea în spirală a transportului alternativ care funcționează pe platforme ilegale și nu plătește taxe în România, noi, taximetriștii, contribuitori la bugetul statului, transmitem guvernanților că, în pragul colapsului, ne alăturăm colegilor din transportul de marfă și anunțăm organizarea unor proteste în stradă, desfășurate în toate orașele țării, cu accent deosebit pe București.

Precizăm că acest protest va avea loc simultan în peste 30 de județe ale țării, toate asociațiile afiliate ANPOTRT exprimându-și ferm nemulțumirea față de legislația incoerentă din acest domeniu de activitate. Protestul va continua până când dreptatea va fi făcută”, atenționează președintele ANPOTRT, Remus Nedelcu


Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Protestul transportatorilor continuă. Trafic paralizat în Cluj. Șoferii, îndemnați să aleagă rute alternative.

Baroul avocaților Cluj solicită magistraților reluarea activității. „Vom apela la toate mijloacele legale pentru contestarea protestelor”. Decizia Judecătoriei Cluj-Napoca.

Ultimele Stiri
abonare newsletter