Actualitate

Ploi și vânt în majoritatea regiunilor țării. Zona de munte a Clujului, sub avertizare Cod galben de ninsori și viscol.

Vreme închisă și instabilă, joi, în majoritatea regiunilor din țară, cu șanse mari de precipitații. Pentru zona de munte a Clujului este în vigoare avertizarea Cod galben de ninsori și viscol.

Prognoza meteo, joi, 4 ianuarie. Cod galben de ninsori și viscol în zona montană a Clujului/Foto: arhivă monitorulcj.ro Prognoza meteo, joi, 4 ianuarie. Cod galben de ninsori și viscol în zona montană a Clujului/Foto: arhivă monitorulcj.ro

 

 


Vântul va bate cu putere, cu preponderență în zonele de munte și deal, iar în unele regiuni viteza poate depăși 30-40 de km/h. Joi, 4 ianuarie, temperaturile maxime se vor încadra între 4 și 16 grade Celsius, iar cele minime între 0 și 7 grade Celsius.

 


În Cluj, vremea va fi rece, cu un cer mai mult înnorat și cu șanse mari de precipitații, iar vântul va sufla variabil. Temperatura maximă va fi de 7 grade Celsius, iar cea minimă de 1 grad Celsius.

Miercuri, meteorologii au emis avertizări de Cod galben de ninsoare și viscol pentru mai multe zone din țară, inclusiv în județul Cluj.


Avertizarea meteo este valabilă în intervalul 3 ianuarie, ora 10 – 5 ianuarie, ora 10, și se vor semnala: intensificări ale vântului în Carpații Orientali și Occidentali, precum și în vestul Carpaților Meridionali, ninsori viscolite la altitudini de peste 1700 m.

Atenționare meteorologică Cod Galben de vânt și ninsori emisă de meteorologi/Foto: ANM

„În intervalul menționat, în Carpații Orientali și Occidentali, precum și în vestul Carpaților Meridionali, vântul va avea intensificări, cu viteze de 60...80 km/h, iar pe creste (în general la altitudini de peste 1700 m), rafalele vor depăși 90…100 km/h și va fi viscol. Notă: Intensificări ale vântului, cu viteze de 45...55 km/h, se vor semnala local și în restul teritoriului”, a transmis ANM.


Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Zona de munte a Clujului, sub avertizări de cod galben de ninsori și viscol

Peste 50 de persoane, salvate de pe munte în ultimele 24 de ore. Intervenții inclusiv în Cluj.

Ultimele Stiri
abonare newsletter