Actualitate

Zona de munte a Clujului, sub avertizări de cod galben de ninsori și viscol

Meteorologii au emis avertizări de cod galben de ninsoare și viscol pentru mai multe zone din țară, inclusiv în județul Cluj.

Avertizare de cod galben de vreme rea / Foto 1: arhivă monitorulcj.ro, Foto 2: screenshot - site ANM Avertizare de cod galben de vreme rea / Foto 1: arhivă monitorulcj.ro, Foto 2: screenshot - site ANM

 

 


Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis atenționări de cod galben valabile începând de miercuri, 3 ianuarie.

 


O avertizare de cod galben va fi valabilă în intervalul 3 ianuarie, ora 10 – 5 ianuarie, ora 10, și se vor semnala: intensificări ale vântului în Carpații Orientali și Occidentali, precum și în vestul Carpaților Meridionali, ninsori viscolite la altitudini de peste 1700 m.

„În intervalul menționat, în Carpații Orientali și Occidentali, precum și în vestul Carpaților Meridionali, vântul va avea intensificări, cu viteze de 60...80 km/h, iar pe creste (în general la altitudini de peste 1700 m), rafalele vor depăși 90…100 km/h și va fi viscol. Notă: Intensificări ale vântului, cu viteze de 45...55 km/h, se vor semnala local și în restul teritoriului”, a transmis ANM.


CITEȘTE ȘI:
Prognoză meteo pentru Cluj-Napoca. Temperaturi mai ridicate și zile ploioase.

 

A doua avertizare de cod galben este valabilă între 3 ianuarie, ora 10 – 4 ianuarie, ora 22.


„În intervalul menționat, în Carpații Occidentali, vestul Carpaților Meridionali și în nordul Carpaților Orientali (județele Satu Mare, Maramureș, Bistrița-Năsăud și Mureș), temporar vor fi precipitații moderate cantitativ predominant sub formă de ploaie, iar la altitudini de peste 1700 m și sub formă de lapoviță și ninsoare, cu depunere de strat nou de zăpadă. Se vor acumula cantități de apă de 25...30 l/mp și izolat de peste 40 l/mp”, se arată în a doua avertizare. 

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Peste 50 de persoane, salvate de pe munte în ultimele 24 de ore. Intervenții inclusiv în Cluj.

Japonia, îndoliată de cutremurul de 7,6 grade. Numărul morților a crescut la 62 de persoane. „Nicio casă nu mai e în picioare” într-un oraș.

Ultimele Stiri
abonare newsletter