Actualitate

Vânzător ilegal de petarde și artificii din Cluj, prins de Poliție. 8.000 de kilograme de articole pirotehnice, confiscate. FOTO

Un bărbat care ar fi vândut ilegal artificii și petarde pe un site web a fost reținut de polițiști. În urma perchezițiilor din Cluj, 8.000 de kilograme de articole pirotehnice au fost confiscate.

8.000 de kilograme de artificii și petarde au fost confiscate/ Foto: IPJ Cluj 8.000 de kilograme de artificii și petarde au fost confiscate/ Foto: IPJ Cluj

 

 


În perioada noiembrie-decembrie 2023, un bărbat din Suceava ar fi vândut ilegal pe un site web artificii și petarde.

 


În urma perchezițiilor din Cluj-Napoca, polițiștii au confiscat 8.000 de kilograme de articole pirotehnice.

CITEȘTE ȘI:
Controale la vânzătorii de petarde și artificii din Cluj. Producătorii și comercianții neautorizați, pasibili de închisoare.

 


„La data de 23 decembrie a.c., polițiștii Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase Cluj au pus în aplicare 5 percheziții domiciliare, într-o cauză penală privind infracțiunea de orice operaţiuni cu articole pirotehnice efectuate fără drept. În fapt, din cercetările polițiștilor a reieșit că în perioada noiembrie-decembrie 2023, un bărbat de 29 de ani, din județul Suceava, ar fi deținut și comercializat, fără drept, articole pirotehnice din categoriile F2, F3 și F4, prin intermediul unui site web.
În urma perchezițiilor desfășurate în municipiul Cluj-Napoca, polițiștii au descoperit și indisponibilizat aproximativ 8.000 de kilograme de articole pirotehnice, din categoriile F2, F3, F4 și P1. De asemenea, au fost ridicați peste 1.731.000 de lei, din care despre aproximativ 526.000 de lei existând indicii că ar reprezenta rambursuri de la firme de curierat și 30.050 de euro. 

Sprijinul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române. Acțiunea a beneficiat de sprijinul polițiștilor Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, Serviciului pentru Acțiuni Speciale și Serviciului Criminalistic În cauză, cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracţiunii de orice operaţiuni cu articole pirotehnice efectuate fără drept. Facem precizarea că, pe întreg parcursul procesului penal, persoanele bănuite beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție”, a transmis IPJ Cluj.


Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Clujenii, rugați să nu folosească petarde de sărbători: „Animalele pot avea reacții adverse severe de la tremurături, până la cazuri de infarct”

Minorii care au provocat incendiul la depozitul Auchan au fost arestați. Au aruncat petarde de pe acoperiș.

abonare newsletter