Actualitate

Soacra lui Cătălin Cherecheş rămâne în arest preventiv. Socrul trece în arest la domiciliu. Cei doi au fost trimiși în judecată.

Soacra primarului de Baia Mare Cătălin Cherecheș rămâne în arest preventiv, iar socrul acestuia a trecut în arest la domiciliu, în urma deciziei Curții de Apel Târgu Mureș.

Cătălin Chereche, primar Baia Mare/Foto: Cătălin Cherecheș Facebook.com Cătălin Chereche, primar Baia Mare/Foto: Cătălin Cherecheș Facebook.com

 

 


Socrii fostului primar al municipiului Baia Mare, Cătălin Cherecheș, care este condamnat pentru corupție, au fost trimiși în judecată de către DNA, pentru că ar fi încercat să mituiască o judecătoare de la Cluj.

 


Curtea de Apel Târgu Mureş a desfiinţat parţial, miercuri, încheierea penală a Tribunalului Mureş şi a decis ca soacra lui Cătălin Cherecheş să rămână în arest preventiv, în timp ce soţul ei va sta în arest la domiciliu, la Reghin, în dosarul în care procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie susţin că ar fi încercat să ofere o sumă de bani rudei unui judecător, astfel încât acesta să pronunţe o soluţie favorabilă într-un dosar de corupţie care îl viza pe edil.

CITEȘTE ȘI: 
Socrii fostului primar Cătălin Cherecheș, trimiși în judecată de DNA. Au încercat să mituiască o judecătoare de la Cluj

„În temeiul art. 205 C. pr. pen. admite contestaţia Parchetului de pe lângă ÎCCJ - DNA - Serviciul Teritorial Tg. Mureş împotriva încheierii penale din data de 19.12.2023 din dosarul nr. 6574/102/2023/a1.1 al Tribunalului Mureş. Desfiinţează parţial încheierea atacată şi rejudecă în limitele de mai jos cauza: Menţine măsura arestării preventive faţă de inculpata G.C., respingând cererea inculpatei de înlocuire a acestei măsuri cu arestul la domiciliu. Înlătură dispoziţiile primei instanţe privitoare la înlocuirea arestării preventive cu măsura arestului la domiciliu în ce o priveşte pe inculpata G.C.. Menţine, în rest, dispoziţiile din încheierea atacată, compatibile cu prezenta. În baza art. 275 alin. 3 C. pr. pen. cheltuielile judiciare rămân în sarcina statului. Definitivă. Pronunţată în camera de consiliu în data de 20.12.2023”, se arată pe portalul Curţii de Apel Târgu Mureş.


Tribunalul Mureş a înlocuit, marţi, măsura arestului preventiv cu cea a arestului la domiciliu pentru socrii primarului din Baia Mare.

Procurorii anticorupție i-au trimis în judecată, marți, pe socrii lui Cătălin Cherecheș, pentru dare de mită și complicitate la dare de mită. Cei doi se află în arest preventiv, după ce soacra fostului primar din Baia Mare a fost prinsă în flagrant când ar fi dat 50.000 euro mită pentru ca o judecătoare din Cluj să îl achite pe Cătălin Cherecheș.


Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Primarul Cătălin Cherecheș merge la închisoare pentru cinci ani. A fost condamnat de judecătoarea din Cluj care a denunțat-o si pe soacra lui

Curtea de Apel Cluj: Judecătoarea care a refuzat mita în cazul primarului Cătălin Cherecheș „dezminte categoric” raporturile de rudenie cu familia inculpatului

Tentativa lui Cătălin Cherecheș de anulare a condamnării prin strămutarea procesului, respinsă de Instanța Supremă

Ultimele Stiri
abonare newsletter