Actualitate

Incendiu provocat intenționat la mall-ul din Cluj. Dosar penal pentru distrugere.

Incendiul de sâmbătă seara, care a cuprins un depozit al mall-ului din Cluj-Napoca ar fi fost provocat intenționat. Poliția a deschis un dosar penal pentru distrugere.

Incendiul de lângă Iulius Mall, provocat intenționat/Foto: ISU Cluj Incendiul de lângă Iulius Mall, provocat intenționat/Foto: ISU Cluj

 

 


Un incendiu puternic a cuprins, sâmbătă seara, un depozit de marfă de lângă Iulius Mall Cluj. Pompierii au intervenit cu mai multe autospeciale pentru a stinge flăcările, iar ulterior clienții centrului comercial au fost evacuați în siguranță, din motive de securitate. 

 


Potrivit polițiștilor, incendiul ar fi fost cauzat de un act premeditat.  

„La data de 9 decembrie a.c., în jurul orei 18.50, Poliția municipiului Cluj-Napoca a fost sesizată despre faptul că la depozitul unui supermarket, din cadrul unui centru comercial situat în Cluj-Napoca, ar fi izbucnit un incendiu.


La fața locului, pompierii din cadrul ISU Cluj au intervenit pentru lichidarea incendiului, stabilind, din primele verificări, că acesta ar fi fost provocat

Astfel, polițiștii au demarat de îndată cercetări, iar probatoriul administrat până în acest moment, a condus la ipoteza că incendiul ar fi fost provocat de un grup de 3 tineri, care ar fi aruncat un obiect pirotehnic de mici dimensiuni în zona depozitului”, informează, duminică, IPJ Cluj.


În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul infracțiunii de distrugere, fiind efectuate cercetări pentru identificarea persoanelor bănuite și tragerea la răspundere a acestora.

Reprezentanții centrului comercial au transmis o informare prin care anunțau că incidentul a fost înregistrat în spatele mall-ului, și care nu este accesibil publicului, fiind gestionat într-un mod profesionist, astfel încât nimeni nu a fost afectat.


De asemenea, centrul comercial dispune de toate dotările necesare în materie de prevenție și stingere a incendiilor, aspect prin care este asigurată securitatea clienților.

De altfel, activitatea centrului comercial nu a fost afectată de incendiul produs într-un spațiu exterior, astfel încât duminică programul de funcționare se desfășoară în condiții obișnuite.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Incendiu puternic lângă Iulius Mall. Depozit de marfă în flăcări.

Ultimele Stiri
abonare newsletter