Actualitate

Incendiu puternic lângă Iulius Mall. Depozit de marfă în flăcări.

Un incendiu puternic a cuprins un depozit de marfă de lângă Iulius Mall Cluj. Activitatea centrului comercial nu a fost afectată de incendiul produs într-un spațiu exterior, astfel încât programul de funcționare s-a putut desfășura în condiții obișnuite.

Incendiu puternic la un complex comercial de lângă Iulius Mall/Foto: ISU Cluj Incendiu puternic la un complex comercial de lângă Iulius Mall/Foto: ISU Cluj

 

 


Pompierii din cadrul Detașamentului 1 Cluj-Napoca intervin cu trei autospeciale de stins incendii pentru a lichida flăcările care au cuprins mai multe materiale depozitate în curtea interioară (unde se preia marfa) a unui complex comercial (Auchan) de pe strada Alexandru Vaida Voievod. 

 


Până acum nu au fost persoane care să solicite consult medical și nu au fost necesare măsuri pentru evacuarea clienților din complexul comercial.

„Clienții din cadrul spațiului comercial unde funcționează un supermarket au fost evacuați ca măsură de siguranță. Forțele de intervenție au mai fost suplimentate cu încă o autospecială de stingere a incendiilor din cadrul Detașamentului 1 Cluj-Napoca”, transmite ISU Cluj. 


UPDATE 19:30 „Flăcările au fost localizate, nu mai există pericol de extindere se lucrează pentru stingerea focarelor ascunse”, informează ISU Cluj. La fața locului au fost alocate un echipaj SMURD și două SAJ, precum și o autoscară. Nu au fost persoane care să fi solicitat consult medical.

Iulius: Centrul comercial are toate dotările PSI necesare și securitatea clienților este asigurată

Reprezentanții Iulius Mall au anunțat că incidentul înregistrat în spatele centrului comercial, și care nu este accesibil publicului, a fost gestionat într-un mod profesionist, astfel încât nimeni nu a fost afectat. 


De asemenea, centrul comercial dispune de toate dotările necesare în materie de prevenție și stingere a incendiilor, aspect prin care este asigurată securitatea clienților.

De altfel, activitatea centrului comercial nu a fost afectată de incendiul produs într-un spațiu exterior, astfel încât programul de funcționare se desfășoară în condiții obișnuite. 


„În seara zilei de sâmbătă, 9 decembrie 2023, un incendiu a izbucnit la depozitul de marfă al hipermarketului, situat în exterior, în partea din spate a centrului comercial, inaccesibilă publicului larg.

Echipajele de pompieri au intervenit prompt la faţa locului pentru izolarea incendiului şi lichidarea acestuia. Nicio persoană nu a fost rănită, iar activitatea mall-ului, pe parcursul incidentului, s-a desfăşurat normal, hipermarketul fiind evacuat.

Implementăm măsurile recomandate de autorităţile abilitate, urmând ca duminică dimineaţă activitatea mall-ului să se reia conform programului obişnuit cu clienţii.

Urmează ca autorităţile competente să stabilească circumstanţele şi cauzele exacte ale incendiului.

Iulius Mall Cluj este dotat cu echipamente moderne din punct de vedere al securităţii la incendiu, atât în ceea ce priveşte detecţia, semnalizarea şi alarmarea, cât şi în ceea ce priveşte instalaţiile de stingere a incendiilor. Iulius Mall dispune de: rezerve de apă, reţea de hidranţi exteriori, staţii de pompe, instalaţii de hidranţi interiori, instalaţii de stingere tip sprinkler şi tip drencer, instalaţii de desfumare, stingătoare de diferite tipuri, precum şi celelalte instalaţii şi mijloace specifice”, potrivit Iulius Mall Cluj. 

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News 

CITEȘTE ȘI:

Incendiu în parcarea de la Platinia! O mașină a luat foc

abonare newsletter