Actualitate

Nesimțire. Instalația „Te aștept” amplasată pe Podul Elisabeta a fost vandalizată: „A suferit pagube ireparabile”.

Instalația de lumini „Te aștept”, care a fost amplasată de Lights On Romania pe Podul Elisabeta din Cluj-Napoca, a fost vandalizată.

Instalația de lumini „Te aștept” a fost vandalizată / Foto: Lights On Romania - Facebook Instalația de lumini „Te aștept” a fost vandalizată / Foto: Lights On Romania - Facebook

 

 


Andi Daiszler, fondatorul Lights On Romania, a anunțat că instalația de lumini „Te aștept” a fost distrusă de indivizi necunoscuți. Aceasta era amplasată pe Podul Elisabeta, însă cineva a tăiat cablurile cu care era prinsă. Acum, instalația se află în apele Someșului și a suferit „pagube ireparabile”.

 


Un incident similar cu o instalație Lights On a mai avut loc în urmă cu câțiva ani. Este dezamăgitor faptul că asemenea acte se repetă în Cluj-Napoca.

„Astăzi am anunțat Poliția pentru fapte de vandalism și distrugere care privesc una dintre instalațiile noastre de la Cluj-Napoca. Este pentru a doua oară în decursul celor 6 ani de existență când ne lovim de asta. În cursul zilei de ieri, persoane necunoscute au tăiat, desfăcut și desprins cablurile de ancorare, cordelinele și chingile de siguranță cu care colegul nostru Adi Bălan a asigurat instalația ‘TE AȘTEPT’ pe podul Elisabeta din oraș. Instalația a suferit pagube ireparabile, urmând ca în zilele următoare să fie ridicată din apele Someșului. Ne arătăm pe această cale tristețea față asemenea atitudini manifestate de persoane iresponsabile care au distrus cu bună știință un element artistic inofensiv care a creat atâta bucurie și care a legat oameni. Avem încredere că oamenii legii vor găsi persoanele responsabile și suntem convinși că împreună putem contribui la o mai bună educație civică a semenilor noștri.


Reamintim că la prima ediție Lights On (în 2018), echipa tehnică a pescuit o casetă de lumină aruncată intenționat în Someș, în vreme ce un grup de tineri au încercat să fure cele patru biciclete care alimentau instalația Copacul de lumină. De atunci și până acum considerăm că am clădit o comunitate mai atentă, mai deschisă și mai tolerantă și nu vom lăsa astfel de incidente izolate să definească un întreg oraș pe care-l prețuim la rândul nostru”, a transmis Andi Daiszler.

„Dacă ar ştii unii cât de greu a fost să ajungem până aici... Chiar nu meritam asta”, a mai adăugat fondatorul Lights On. 


Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Cafeneaua socială Cofeels, salvată de la faliment cu ajutorul comunității! Patron: „Sunt copleșit de cât de tare ați reacționat!”

23 de monumente istorice, distruse prin amenajări neautorizate în Mureș. Dosare penale pentru proprietari

Ultimele Stiri
abonare newsletter