Actualitate

Comemorare a victimelor din Fâșia Gaza, în centrul Clujului

Câteva zeci de persoane au participat duminică la o comemorare a victimelor din Fâșia Gaza, în centrul Clujului.

Comemorare a victimelor din Fâșia Gaza, în centrul Clujului. FOTO: monitorulcj.ro Comemorare a victimelor din Fâșia Gaza, în centrul Clujului. FOTO: monitorulcj.ro

 

 


Membrii ai comunității palestinene, dar și mai mulți clujeni au participat duminică, pe Bulevardul Eroilor, la o comemorare a morților din Fâșia Gaza. Evenimentul a fost anunțat pe o pagină de Facebook.

 


„Azi ne-am plâns morții, victime ale bombardamentelor israeliene în Fâșia Gaza și continuăm să fim solidari cu cei vii, pentru oprirea focurilor și în rezistența lor față de colonialism și lupta pentru eliberare”, se arată pe pagina de Facebook PalestineSolidarity.CJ.

Comemorarea a avut loc în liniște și s-a desfășurat pașnic, fără incidente.



Evenimentul a fost anunțat pe rețelele de socializare marți, 14 noiembrie. Participanții au fost îndemnați atunci să nu aducă pancarte sau flyere cu mesaje politice, ci doar poze sau mesaje cu numele victimelor, lumânări și steaguri palestiniene. De asemenea, ei au fost sfătuiți să nu răspundă provocărilor sau instigărilor venite din partea altor persoane.

„Ne întâlnim duminică, 19 noiembrie, ora 14.00, la Monumentul Memorandiștilor de pe bulevadrul Eroilor, pentru un moment de comemorare a victimele bombardamentelor din Fâșia Gaza. Ne aflăm într-un moment istoric în lupta palestiniană pentru eliberare. Brutalitatea celui mai nou atac asupra Fâșiei Gaza a adus milioane de oameni în stradă în întreaga lume, cerând comunității internaționale să tragă la răspundere ocupația sionistă. Este important să amplificăm vocea palestinienilor oriunde am fi și să chestionăm implicarea propriilor țări în susținerea indirectă a ocupării israeliene”, este mesajul postat de pagina  PalestineSolidarity.CJ, în urmă cu câteva zile.


Menționăm că pagina de Facebook care a organizat întâlnirea a fost creată cu câteva zile mai devreme și nu conține informații publice despre administratori. 

La Berlin, aproximativ 4.000 de demonstranţi au protestat împotriva războiului din Gaza, sâmbătă. De asemenea, noi manifestaţii au avut loc și în Franţa pentru un „armistiţiu imediat” în Gaza.


Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Un grup de 16 cetățeni români și familiile acestora evacuați din Fâșia Gaza au ajuns în România

abonare newsletter