Social

Un grup de 16 cetățeni români și familiile acestora evacuați din Fâșia Gaza au ajuns în România

Încă 16 cetăţeni români şi membri de familie ai acestora, evacuaţi din Fâşia Gaza, au fost transportaţi în România, vineri, la bordul unei curse operate de Tarom.

Români evacuați din Fâșia Gaza au ajuns în siguranță în țară/Foto: MAE Facebook.com Români evacuați din Fâșia Gaza au ajuns în siguranță în țară/Foto: MAE Facebook.com

 

 


În cursul zilei de marţi, 17 cetăţeni români şi membri de familie au ajuns pe teritoriul Egiptului prin punctul de frontieră Rafah, fiind preluaţi ulterior de reprezentanţii Ambasadei României în această ţară. 

 


CITEȘTE ȘI: 
Încă un grup de 17 cetăţeni români şi familiile acestora aflaţi în Fâşia Gaza, evacuaţi în Egipt

O echipă mobilă a Celulei de Criză a MAE i-a însoţit apoi până la Cairo, de unde 16 persoane au fost îmbarcate spre România, iar o persoană a rămas în Egipt.

Dialogul cu autorităţile israeliene şi egiptene continuă, în vederea facilitării evacuării şi a celorlalţi cetăţeni români şi membri de familie aflaţi în Fâşia Gaza, în funcţie de evoluţiile din teren şi de acordul părţilor implicate.


Până în prezent, 237 de cetăţeni români şi membri de familie ai acestora, evacuaţi din Fâşia Gaza, au fost transportaţi în România.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Încă un grup cetăţeni români evacuaţi din Fâşia Gaza a ajuns în România

„Legea austerității” pune pe butuci TAROM: salariile, diminuate cu 60% de măsurile fiscale ale lui Ciolacu! Piloții își caută de lucru

abonare newsletter