Actualitate

Clujul, sub Cod galben de inundații. Risc de viituri și depășiri ale cotelor de atenție pe râuri

Hidrologii anunţă, joi, risc de viituri pe râurile Someș și Criș, până sâmbătă dimineața, precum şi posibile depăşiri ale cotelor de atenţie.

Cod galben de inundații pe râurile din Cluj/Foto: INHGA Cod galben de inundații pe râurile din Cluj/Foto: INHGA

 

 


Conform situaţiei hidrometeorologice actuale şi prognozei meteorologice pentru următoarele 48 de ore, a fost emisă o atenționare hidrologică.

 


Arealul Someș-Tisa, sub incidența codului galben hidrologic

Codul galben va fi în vigoare începând de vineri, 27 octombrie, ora 6:00, până sâmbătă la ora 9:00.

Astfel, sunt vizate anumite sectoare de râuri din bazinele hidrografice Tisa, Vişeu, Iza, Lăpuș, Tur, Someşul Mare și Someșul Mic. 


În Cluj sunt vizate râurile Someşul Mic – bazinul în amonte de acumularea Gilău și Crişul Repede – bazinul în amonte de stația hidrologică Ciucea.

Atenţionarea hidrologică vizează în principal fenomenele de scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici, cu posibile efecte de inundaţii locale, care se pot produce cu probabilitate şi intensitate mai mare în intervalul 27.10 2023, ora 09:00 - 27.10.2023, ora 24:00 pe unele râuri din județele Maramureș și Cluj. 


Risc de inundații pe râurile din Cluj și alte județe din țară/Foto: INHGA

„Deoarece există riscul creșterii rapide a nivelului apei, se recomandă vigilență sporită în cazul desfașurării unor activități expuse la inundații”, avertizează reprezentanții Apelor Române Somel-Tisa. 

La nivel național, avertizările hidrologice vizează județele: Satu Mare, Maramureş, Bistriţa-Năsăud, Bihor, Cluj şi Alba.


Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Demisoluri inundate pe mai multe străzi din Cluj-Napoca, după ploaia torențială

Cod Galben de viituri pe râurile din Cluj

Ultimele Stiri
abonare newsletter