Actualitate

Cod Galben de viituri pe râurile din Cluj

Hidrologii au extins până sâmbătă Codul galben de inundații pe râurile din Cluj, dar și din alte județe ale țării. Sunt posibile depășiri ale cotelor de atenție.

Cod galben de inundații pe râurile din Cluj/Foto: INHGA Cod galben de inundații pe râurile din Cluj/Foto: INHGA

 

 


Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA), a emis joi o avertizare Cod galben de inundații pe râurile din județul Cluj, valabilă până vineri. 

 


Recent, potrivit Apelor Române Someș-Tisa, Codul galben a fost actualizat, situație în care riscul de inundații pe râurile din județ rămâne ridicat până sâmbătă, 16 septembrie. 

„Până mâine, 16 septembrie, la prânz, în arealul Someș-Tisa este în vigoare codul galben hidrologic pe râurile din bazinele hidrografice: 


Someşul Mic – bazinul superior și pe afluenţii din bazinul mijlociu şi inferior (judeţul Cluj).

Someşul Mare – bazinul superior și pe afluenţii din bazinul mijlociu şi inferior (judeţul Bistrița-Năsăud)”, arată reprezentanții Apelor Române Someș-Tisa.


CITEȘTE ȘI: 
Cod galben de inundații pe râurile din Cluj! Hidrologi: „Posibile depășiri ale cotelor de atenție”

Atenționarea hidrologică vizează în principal fenomenele de scurgeri importante pe versanți, torenți, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundații locale, care se pot produce cu probabilitate și intensitate mai mare în intervalul 15.09 2023 ora 18:00 – 16.09.2023 ora 6:00 pe unele râuri din județele Cluj, Bihor, Vâlcea Argeș, Vrancea și Galați. 

Anterior, meteorologii au emis vineri o nouă avertizare Cod galben de vreme instabilă pentru mai multe zone din țară, inclusiv Cluj. Avertizarea este valabilă până sâmbătă, 16 septembrie, la ora 06:00. Instabilitatea atmosferică se va manifesta prin averse și cu caracter torențial, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului (cu rafale de 50...60 km/h), izolat vijelii și grindină. În intervale scurte de timp, sau prin acumulare, local, cantitățile de apă vor fi de 20...30 l/mp și izolat de peste 40...50 l/mp.


Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Vremea rămâne instabilă în Cluj! Cod galben de ploi torențiale în tot județul

abonare newsletter