Actualitate

23 de stații GPL, închise în județul Cluj. Amenzi totale de peste 1 milion de lei la stațiile de alimentare

În total, autoriățile au suspendat activitatea pentru 23 de stații de alimentare de combustibil și GPL, în urma seriei de controale pornite după explozia de la Crevedia.

Amenzi de peste 1 milion de lei la stațiile GPL din județul Cluj / Foto: Prefectura Cluj - Facebook Amenzi de peste 1 milion de lei la stațiile GPL din județul Cluj / Foto: Prefectura Cluj - Facebook

 

 


 

Autoritățile au încheiat controalele la stațiile de alimentare de combustibili și GPL din județul Cluj. În perioada 30 august – 6 octombrie, reprezentanții instituțiilor cu atribuții în domeniul verificării stațiilor de distribuție de carburanți și de gaz petrolifer lichefiat au efectuat acțiuni de control în județ, dar și în restul țării, ca măsură luată în urma exploziei de la Crevedia


 

În județul Cluj, în această perioadă, au fost verificați 108 operatori economici. În urma controalelor, a fost suspendată activitatea la 23 stații GPL, din care, la 12 stații a fost suspendată complet activitatea pentru neconformități la instalația GPL și la 11 stații pentru neconformități la alte echipamente, anunță Prefectura Cluj.


CITEȘTE ȘI:
Cum s-a produs tragedia de la Crevedia. Șoferul unei cisterne a încercat să transfere gaz cu un furtun
Explozia de la Crevedia. Stația GPL nu avea autorizație de funcționare. Arafat: „Firma nu avea documente”

 

Tot în cadrul controalelor la stațiile de alimentare au mai fost constatate: lipsă autorizații/avize/documente de funcționare/comercializare/transport – 21 (sancțiuni contravenționale și măsuri de intrare în legalitate), alte tipuri de deficiențe/disfuncționalități/nereguli – 598.


Reprezentanții instituțiilor cu atribuții în domeniu au aplicat 93 de sancțiuni contravenționale în valoare de 1.093.701 lei și 411 avertismente.

„Deși procedura de verificare a stațiilor de alimentare de carburanți și de gaz petrolifer lichefiat, efectuată în baza Ordinului s-a încheiat, autoritățile competente efectuează periodic verificări pentru a asigura buna funcționare a instalațiilor în deplină siguranță”, a transmis instituția. 


Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

România, stat eșuat. Explozia de la Crevedia este doar vârful aisbergului.

Tragedia de la Crevedia. Arafat: „Nu a fost respectată legislația. Este treaba Procuraturii să verifice”

Ultimele Stiri
abonare newsletter