Actualitate

Șeful Inspectoratului pentru Controlul Transportului Rutier Cluj a fost reținut de DNA. Este acuzat pentru luare de mită și abuz în serviciu

Durlea Bogdan, șeful Inspectoratului pentru Controlul Transportului Rutier Cluj a fost reținut de DNA. Este acuzat de luare de mită și abuz în serviciu.

Șef de inspectorat din Cluj, reținut de procurorii DNA / Foto: Direcția Națională Anticorupție Șef de inspectorat din Cluj, reținut de procurorii DNA / Foto: Direcția Națională Anticorupție

 

 


Procurorii DNA Cluj au efectuat, miercuri, percheziţii într-un dosar care vizează suspiciuni privind săvârşirea unor infracţiuni de corupţie şi asimilate celor de corupţie.

 


Infracțiunile ar fi fost comise în cursul anului 2023, în legătură cu protecţia asigurată unor firme de transport.

CITEȘTE ȘI:
Șeful Inspectoratului pentru Controlul Transportului Rutier Cluj ar fi luat mită. A fost ridicat de DNA

Conform unui comunicat al DNA, s-au efectuat percheziţii la 24 de adrese situate pe raza judeţelor Cluj, Maramureş, Bistriţa-Năsăud, Sălaj, Bihor şi Alba, din care două sunt sediile unor instituţii publice, restul reprezentând domiciliile unor persoane fizice. În cauză, procurorii beneficiază de sprijin din partea Direcţiei Generale Anticorupţie.


Potrivit unui nou comunicat transmis de DNA, Durlea Bogdan Ștefan, șeful Inspectoratului pentru Controlul Transportului Rutier Cluj,  și Zehan Florin Mihai, inspector de trafic rutier în cadrul Inspectoratului Teritorial Cluj, au fost reținuți pentru 24 de ore.

„Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție - Serviciul teritorial Cluj au dispus efectuarea urmăririi penale și reținerea pentru 24 de ore, începând cu data de 04 octombrie 2023, a suspecților:

DURLEA BOGDAN ȘTEFAN, inspector șef teritorial în cadrul Inspectoratului de Stat pentru Controlul în Transportul Rutier (ISCTR), pentru comiterea infracțiunilor de:
- luare de mită,
- abuz în serviciu, dacă funcționarul public a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit,
- efectuarea de operaţiuni financiare, ca acte de comerţ, incompatibile cu funcţia, atribuţia sau însărcinarea pe care o îndeplineşte o persoană, în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri ori alte foloase necuvenite,
- folosirea, în orice mod, direct sau indirect, de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii, în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri ori alte foloase necuvenite, în formă continuată,


ZEHAN FLORIN MIHAI, inspector de trafic rutier în cadrul Inspectoratului Teritorial Cluj, pentru comiterea infracțiunilor de:
- luare de mită,
- folosirea, în orice mod, direct sau indirect, de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii, în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri ori alte foloase necuvenite, în formă continuată”, se arată în comunicatul DNA.

Ar fi protejat mai multe firme

Potrivit DNA, în perioada 2021-2023, funcționari din cadrul Inspectoratului de Stat pentru Controlul în Transportul Rutier (ISCTR) Cluj, printre care și suspecții Durlea Bogdan Ștefan și Zehan Florin Mihai, ar fi „protejat” mai multe societăți comerciale cu obiect de activitate în domeniul transportului de mărfuri prin aceea că le-ar fi furnizat administratorilor acestora informaţii nedestinate publicităţii referitoare la controalele pe care inspectorii rutieri urmau să le desfăşoare și nu ar fi luat măsurile legale de sancţionare cu privire la încălcările legii pe care le-au constatat (depasirea masei maxime autorizate de transport, lipsa licentei de transport, etc.).


Pentru aceste „servicii”, o parte dintre funcționari, printre care și suspectul Zehan Florin Mihai, ar fi pretins și primit de la persoanele „protejate” mai multe sume de bani și alte foloase necuvenite, necuantificate până în prezent.

Joi, cei doi vor fi duși la tribunalul Cluj cu propunere de arestare preventivă pe 30 de zile.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Dumitru Buzatu, reținut de procurorii DNA! Denunțătorul care a colaborat cu DNA, un om de afaceri din Cluj

Harta Șpăgii s-a înroșit în august. Unde au cerut cei mai mulți medici mită? „La Cluj și Sibiu, cel mai puțin”

Ultimele Stiri
abonare newsletter