Actualitate

Gunoaie aruncate pe malul Someșului! Clujeanul a fost amendat cu 15.000 lei. FOTO

Poliția Locală din Cluj-Napoca a identificat grămezi de gunoaie abandonate pe malurile Someșului. Clujeanul vinovat a primit o amendă usturătoare.

Grămadă de gunoaie aruncate pe malurile Someșului în Cluj-Napoca / Foto: Primăria Cluj-Napoca Grămadă de gunoaie aruncate pe malurile Someșului în Cluj-Napoca / Foto: Primăria Cluj-Napoca

 

 


Gunoaiele au fost găsite în cantități mari în trei locații. Un polițist local a identificat, între deșeuri, documente pe numele unui clujean, care a fost chemat mai apoi să dea lămuriri. 

 


Clujeanul spunea că a „donat” gunoaiele unei persoane defavorizate, deci că nu ar fi vina lui că deșeurile au fost abandonate lângă Someș. 

Gunoaie aruncate pe malurile Someșului în Cluj-Napoca / Foto: Primăria Cluj-Napoca

Chiar și așa, acesta a fost sancționat cu o amendă de 15.000 lei.


CITEȘTE ȘI:
Peste o mie de tone de deșeuri, adunate de pe râul Someș, în Florești. Pivariu: „Fapte atroce”

 

„La data de 14.09.2023, în jurul orelor 20.00, pe malul râului Someș, polițistul local R.B. din cadrul Serviciului Control Protecția Mediului, a identificat trei depozitări de mari dimensiuni, apărute recent. În urma verificărilor efectuate la cele trei depozitări au fost identificate mai multe documente (proces-verbal de control, declarație, documente de rampă descărcare/încărcare deșeuri), pe numele de R.S.R. În data de 15.09.2023. orele 14.00, fiind invitată la sediul Poliției Locale, pentru a da lămuriri cu privire la deșeurile abandonate pe malul Someșului, persoana mai sus menționată a recunoscut prin declarație scrisă că a dat aceste deșeuri unor persoane defavorizate, cunoscute doar din vedere (nu poate pereciza numele acestora dar este posibil să locuiască în zona Pata Rât), sub titlul de donație.


În acest context au fost dispuse măsurile imediate de salubrizare a zonelor afectate de către generatorul acestor deșeuri, care a fost sancționat contravențional conform prevederilor OUG nr. 92/2021 privind regimul deșeurilor cu amendă în cuantum de 15.000 lei”, potrivit Primăriei Cluj-Napoca.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Cum vrea CJ Cluj să transforme gunoaiele în energie electrică, după care în bani? Alin Tișe: „Nu va exista poluare, nici mirosuri”

Traficul ilegal de deşeuri, în creştere cu 180% în primele șase luni ale anului

Ultimele Stiri
abonare newsletter