Actualitate

Vreme caldă la Cluj și la început de octombrie. Ploile și frigul vin abia în a doua parte a lunii

Temperaturile se mențin mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă a anului, în toată țara, în următoarele săptămâni. Vremea devine ploioasă abia în a doua jumătate a lunii octombrie.

Vreme caldă la Cluj și la început de octombrie. FOTO: Facebook/ Emil Boc Vreme caldă la Cluj și la început de octombrie. FOTO: Facebook/ Emil Boc

 

 


Finalul lunii septembrie aduce temperaturi de vară în cea mai mare parte a țării, cu averse temporare în jumătatea vestică. Cu toate acestea, regimul pluviometric se va menține deficitar până la jumătatea lunii viitoare în majoritatea regiunilor țării.

 


Ultimele zile au adus valori minime record ale temperaturii în cea mai mare parte a țării, iar ziua de duminică a adus averse în jumătatea vestică a țării, unde mai multe udețe se află în prezentsub cod galben sau portocaliu de precipitații.

„În această dimineață (sâmbătă - n.red.), la 67 de stații meteorologice am înregistrat recorduri ale temperaturilor minime ca fiind cele mai ridicate valori pentru o zi de 23 septembrie de când se fac măsurători meteorologice în țara noastră. Vorbim și de fenomene de instabilitate atmosferică, mâine (dumincă - n.red.) cu siguranță în partea de sud-vest, vest, nord-vest, practic jumătatea vestică, acolo unde ne așteptăm la averse torențiale, descărcări electrice, intensificări ale vântului ce pot lua local aspect de vijelie. (…) În partea de vest, nord-vest, temperaturile vor mai scădea la 25°C, în timp ce în sud-sud-est vom mai consemna valori ce pot se pot apropia de pragul unei zile de caniculă 34 grade și până la sfârșitul acestei luni, posibil în top trei cele mai călduroase luni septembrie în țara noastră, să consemnăm în continuare valori de peste 30-31° așa cum arată estimările la acest moment”, a spus Elena Mateescu, directorul ANM, la Antena 3. 


Administrația Națională de Meteorologie a publicat prognoza meteo pe o lună, începând cu ziua de luni, 25 septembrie și până în 23 octombrie.

Săptămâna 25.09.2023 – 02.10.2023


Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână în toate regiunile.

Regimul pluviometric va fi deficitar în toate regiunile, dar mai ales în cele vestice, nordice și centrale.


Săptămâna 02.10.2023 – 09.10.2023

Temperatura medie a aerului va avea valori mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă.

Regimul pluviometric va fi în general deficitar în majoritatea regiunilor.

Săptămâna 09.10.2023 – 16.10.2023

Mediile valorilor termice se vor situa peste cele specifice acestei perioade în toate regiunile, dar mai ales în sudul și estul țării.

Regimul pluviometric va fi deficitar în vestul, nordul și centrul teritoriului, în timp ce în rest cantitățile de precipitații se vor situa în jurul celor normale pentru această săptămână.

Săptămâna 16.10.2023 – 23.10.2023

Temperatura medie a aerului va avea valori mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă în toate regiunile.

Regimul pluviometric va fi apropiat de cel normal pentru acest interval în toată țara.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Vreme numai bună... pentru plajă! A fost adus nisipul pe malul Someșului, în Grigorescu - FOTO

Ultimele Stiri
abonare newsletter