Monitorul Cartierelor

Vreme numai bună... pentru plajă! A fost adus nisipul pe malul Someșului, în Grigorescu - FOTO

Ultimele zile calde de toamna aceasta pot fi petrecute de clujeni pe malul Someșului, unde, recent, a fost adus nisip, astfel că plaja din cartierul Grigorescu reproduce fidel o plajă de la malul Mării.

Vreme numai bună pentru plajă, în Grigorescu. FOTO: Facebook/ Someșul Nostru Vreme numai bună pentru plajă, în Grigorescu. FOTO: Facebook/ Someșul Nostru

 

 


Malurile Someșului vor avea 1,2 hectare de spațiu verde în plus prin proiectul din fonduri europene în valoare de peste 23 mil. euro. În zonă vor fi 957 arbori plantați, piste de biciclete și zone pietonale, pod pietonal și velo, plajă amenajată, locuri de joacă și zone fitness.

 


În cadrul proiectului, a fost reamenajată plaja din cartierul Grigorescu și a fost construit un nou pod pietonal și velo care permite accesul în zona Parcul Rozelor.  De-a lungul râului Someș sunt amenajate și locuri de joacă pentru copii, zone de fitness și zone pentru practicarea sportului în aer liber, precum terenuri de baschet, fotbal sau handbal.

Recent, constructorul a adus nisip în zona cunoscută drept „plaja lui Boc”, au anunțat cei de la Someșul Nostru, astfel că clujenii își pot petrece ultimele zile calde ale sezonului pe malul Someșlui, la plajă. Amintim că, de-a lungul anului, mai ales în zilele toride de vară, clujenii au vizitat deseori plaja din Grigoescu, chiar dacă amenajarea nu era finalizată.


Valoare contract execuție lucrări este de ~116 milioane de lei (116.529.465 lei cu TVA), iar executantul este Asocierea ACI Cluj S.A. - Socot S.A. - Simacek Facility Services Ro S.R.L.

Finanțarea se face prin Programul Operațional Regional 2014-2020. Axa prioritară 4 - Sprijinirea dezvoltării urbane durabile, Obiectiv specific 4.1. Reducerea emisiilor de carbon în municipiile reședință de județ prin investiții bazate pe planurile de mobilitate urbană durabilă.


Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Ca pe litoral, pe malul Someșului! Clujenii se vor putea bucura de o plajă amenajată în Grigorescu. Boc: „Vom aduce nisip”

Ultimele Stiri
abonare newsletter