Actualitate

Zeci de locuințe și subsoluri inundate în Cluj, după furtună! Apa a intrat și la un liceu din municipiu. VIDEO

Furtuna a adus dezastru în municipiul Cluj-Napoca, vineri noaptea. Pompierii au primit zeci de solicitări de case, curți, subsoluri și apartamente inundate.

Intervenție a pompierilor la apartamente inundate / Foto: ISU Cluj Intervenție a pompierilor la apartamente inundate / Foto: ISU Cluj

 

 


Codul roșu de furtună s-a manifestat între orele 18:30 - 19:30 și a adus dezastru în Cluj-Napoca. Inițial, pompierii au transmis că au primit 46 de solicitări pentru subsoluri, curți, case și apartamente inundate, și alte solicitări pentru străzi inundate: 

„Referitor la inundații, echipajele de la fiecare Detașament al ISU Cluj se află în aceste momente pe teren și desfășoară intervenții în Municipiul Cluj-Napoca. Până acum, s-au înregistrat 20 de solicitări pentru subsoluri inundate, 7 solicitări pentru case inundante și alte 7 solicitări pentru curți inundate. Totodată, sunt 12 apartamente inundate. De asemenea, intervenim pentru degajarea apei care a inundat subsolul Liceului Teoretic Avram Iancu. Misiunile au loc pe străzile 1 Decembrie 1918, Cireșilor, Tulcea, Locomotivei, Craiova, Eremia Grigorescu, Louis Pasteur, Trandafirilor, Piața Gării sau Răsăritului”, a anunțat ISU Cluj, vineri seara, în jurul ore 20:40. 


CITEȘTE ȘI:
ALERTĂ EXTREMĂ de furtună în Cluj-Napoca! „Evitați deplasările și luați măsuri de adăpostire!”
COD ROȘU de ploi în Cluj. Străzi și locuințe inundate, a CĂZUT o schelă în centrul orașului. VIDEO

 

Mai târziu în cursul nopții, ISU Cluj a transmis că pompierii au fost solicitați și în Turda. De asemenea, apa a intrat și în subsolul unui liceu din municipiu:


„Pompierii de la Detașamentele 1 și 2 Cluj-Napoca, respectiv Dej și Huedin, sunt pe punctul de a finaliza intervențiile produse în urma fenomenele meteorologice din această seară. Misiunile s-au desfășurat în Municipiul Cluj-Napoca, dar și în Turda, respectiv Mihai Viteazu.  Echipajele noastre au gestionat următoarele solicitări:

- Un subsol de școală inundat la Liceul Teoretic Avram Iancu din Cluj-Napoca
- 5 beciuri inundate
- 8 subsoluri inundate
- O casă a scării inundată
- 7 apartamente inundate
- 3 curți inundate
- 3 garaje inundate
- O hală inundată 
- 4 case inundate
- Pasaj Pietonal inundat în Piața Gării


CITEȘTE ȘI:
EXPLOZIE la o țeavă de gaz în Cluj-Napoca, urmată de incendiu! Intervin pompierii
Un bărbat a intrat cu motociclul într-un parapet, în Poieni! A intervenit elicopterul SMURD, trafic BLOCAT

 

Totodată, s-au raportat inundate străzile 1 Mai, Tulcea, Aurel Vlaicu și 1 Decembrie 1918. Forțele noastre au însumat 11 autospeciale, cu 12 motopompe transportabile și o motopompă remorcabilă”, a mai transmis ISU Cluj, noaptea trecută, în jurul orei 23:00. 


Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Sinistru! O femeie de 47 de ani a murit în cimitir, în Cluj-Napoca. A căzut o CRUCE peste ea. FOTO

Cod Galben de viituri pe râurile din Cluj

abonare newsletter