Actualitate

COD ROȘU de ploi în Cluj. Străzi și locuințe inundate, a CĂZUT o schelă în centrul orașului. VIDEO

Un cod roșu de ploi a fost emis pentru Cluj-Napoca, Baciu, Florești și Feleacu. Mai multe străzi și locuințe au fost inundate.

Schelă căzută în centrul Clujului și străzi inundate / Foto: Info Trafic Cluj-Napoca - Facebook Schelă căzută în centrul Clujului și străzi inundate / Foto: Info Trafic Cluj-Napoca - Facebook

 

 


Administrația Națională de Meteorologie a emis un cod roșu de ploi torențiale pentru județul Cluj, în localitățile Cluj-Napoca, Baciu, Florești, Feleacu.

„Se vor semnala: averse torențiale care vor acumula peste 35...40 l/mp, frecvente descărcări electrice. În zona avertizată s-au cumulat 40 l/mp în ultima oră”, arată avertizarea ANM.


De asemenea, locuitorii din Cluj-Napoca au primit mesaje de alertă extremă pe telefoane, în care autoritățile recomanda următoarele: „Evitați deplasările și luați măsuri de adăpostire și autoprotecție!”

Deja, pompierii au primit solicitări cu privire la străzi și locuințe inundate: 


„În urma fenomenelor meteo din ultima oră, pompierii de la Detașamentele 1 și 2 Cluj-Napoca desfășoară intervenții pe mai multe străzi din municipiu, cum ar fi Decebal, Craiovei, 1 Decembrie 1918 sau Calea Moților. Până acum nu sunt persoane care să aibă nevoie de îngrijiri medicale, fiind raportate străzi și locuințe inundate. Revin cu o informare exactă, solicitările fiind în dinamică”, a transmis Inspectoratul pentru Situații de Urgență Cluj. 

Șoferii au postat pe rețelele de socializare videoclipuri cu străzile inundate. În zona gării, un capac de canal a sărit, iar apa a început să țășnească:


Foto: Info Trafic Cluj-Napoca
Foto: Info Trafic Cluj-Napoca
Foto: Info Trafic Cluj-Napoca
Mașinile „navighează” în Cluj / Foto: Info Trafic Cluj-Napoca

 

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Un bărbat a intrat cu motociclul într-un parapet, în Poieni! A intervenit elicopterul SMURD, trafic BLOCAT

ALERTĂ EXTREMĂ de furtună în Cluj-Napoca! „Evitați deplasările și luați măsuri de adăpostire!”

abonare newsletter