Actualitate

Bombă din timpul celui de-al Doilea Război Mondial, descoperită în Făget. Pirotehniștii au intervenit pentru neutralizarea muniției

O bombă din perioada celui de-al Doilea Război Mondial a fost descoperită întâmplător, în Pădurea Făget, de un grup de clujeni.

Element muniție neexplodat/Foto: ISU Cluj Element muniție neexplodat/Foto: ISU Cluj

 

 


Câțiva clujeni, aflați în plimbare prin Pădurea Făget, au dat peste o bombă din al Doilea Război Mondial. Aceștia au sunat la 112, iar o echipă de pirotehniști au intervenit de urgență.

 


„Echipa pirotehnică a ISU Cluj a desfășurat în urmă cu puține momente o misiune de asanare a unui element de muniție neexplodat, rămas de pe urma celui de-al Doilea Război Mondial”, informează, duminică, ISU Cluj. 

Muniția a fost găsită întâmplător de mai multe persoane care efectuau o plimbare în Pădurea Făget. 


„Acestea au procedat corect, nu au atins elementul de muniție și au apelat 112. Imediat s-au deplasat la fața locului pirotehniștii ISU Cluj, care au ridicat în siguranță o bombă de aruncător, calibrul 60 mm”, arată ISU Cluj. Elementul de muniție va fi ulterior distrus, în cadrul unei misiuni specifice. 

ISU Cluj atrage atenția că elementele de muniție găsite întâmplător, de pe urma celor două conflagrații mondiale, sunt extrem de periculoase. 


Astfel, în cazul în care sunt descoperite, trebuie apelat imediat numărul 112. Totodată, trebuie luate în calcul următoarele aspecte: 

•        Nu atingeți, nu loviți și nu mișcați muniția descoperită;


•        Nu demontați din curiozitate elementele componente ale muniției descoperite;

•        Nu introduceți în foc munițiile și nu faceți foc în apropierea lor;

•        Nu ridicați, nu transportați sau introduceți munițiile neexplodate în încăperi, locuințe sau grămezi de fier vechi;

•        Nu aruncați la fier vechi și nu predați la societățile colectoare munițiile;

•        Nu lăsăți copiii să se joace cu asemenea muniții;

•        Lăsați o persoană în zonă pentru a supraveghea muniția până la sosirea organelor specializate și indicați locul unde ați descoperit muniția respectivă.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Bombă din timpul celui de-al Doilea Război Mondial, descoperită în Copăceni. Pirotehniștii au intervenit de urgență pentru neutralizarea muniției

Ultimele Stiri
abonare newsletter