Actualitate

Zi de foc pentru salvamontiști. Un clujean a avut nevoie de ajutor, alte 14 persoane au ajuns la spital din cauza accidentărilor

Echipele de salvamontiști au înregistrat zeci de intervenții în ultimele 24 de ore, iar mai multe persoane au ajuns la spital. Numărul apelurilor la Salvamont a crescut îngrijorător.

Persoană salvată pe munte de echipele de intervenție Salvamont România/Foto: Salvamont Multisalva Gheorgheni-Hegyimentő Szolgálat Gyergyószentmiklós Facebook.com Persoană salvată pe munte de echipele de intervenție Salvamont România/Foto: Salvamont Multisalva Gheorgheni-Hegyimentő Szolgálat Gyergyószentmiklós Facebook.com

 

 


Din cauza accidentărilor, trei persoane au ajuns la spital cu elicopterul SMURD, iar alte 11 au fost preluate de Serviciul de Ambulanță. 

 


Astfel, în ultimele 24 de ore, s-au primit 41 de apeluri prin care se solicita intervenţia de urgenţă a salvamontiştilor, fiind un număr „îngrijorător de mare” de evenimente montane, potrivit Salvamont România. 

Din cele 41 de apeluri, 1 solicitare a fost înregistrată de Salvamont Cluj, pentru intervenție rapidă a salvamontiștilor. 


Au fost primite 8 apeluri pentru Salvamont Neamţ, câte patru pentru Salvamont Prahova şi Salvamont Buşteni, respectiv pentru Salvamont Argeş, câte trei apeluri pentru Salvamont Municipiul Braşov şi pentru Salvamont Maramureş, câte două pentru Salvamont Borşa, Salvamont Bihor, Salvamont Sinaia şi Salvamont Zărneşti, precum şi câte un apel pentru Salvamont Prahova, Salvamont Gorj, Salvamont Harghita, Salvamont Alba, Salvamont Cluj, Salvamont Caraş Severin-Muntele Mic, Salvamont Lupeni, Salvamont Vâlcea şi Salvamont Brezoi, Salvamont Dâmboviţa, Gorj, Harghita.

„În cazul acestor intervenții au fost salvate 56 de persoane, dintre acestea 11 au fost predate Serviciului de Ambulanță sau SMURD pentru transport la spital și 3 persoane au fost predate elicopterului SMURD pentru a fi transportate la spital. 


S-au primit și 41 apeluri prin care se solicitau sfaturi și informații despre diferite trasee turistice din zona montană”, informează Salvamont România. 

Salvamontiştii recomandă prudenţă şi responsabilitate în derularea activităţilor montane şi amintesc că luna August este declarată „Luna responsabilităţii pe munte”, fiind perioada în care se înregistrează cele mai multe şi mai grave accidente montane.


Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Zeci de intervenții Salvamont: Un clujean a avut nevoie de ajutor, alte 12 persoane au ajuns la spital din cauza accidentărilor

Zeci de intervenții Salvamont. Doi clujeni au avut nevoie de ajutor

Ultimele Stiri
abonare newsletter