Actualitate

Nouă localități din Cluj afectate de ploile torențiale. Gospodării și garaje inundate de ape

Ploile torențiale din acest sfârșit de săptămână au făcut prăpăd în mai multe gospodării, apartamente, garaje și hale din localitățile clujene. Fenomenele meteo extreme au produs pagube și în municipiul Cluj-Napoca.

Zeci de intervenții ale pompierilor în urma ploilor abundente din Cluj/Foto: ISU Cluj Zeci de intervenții ale pompierilor în urma ploilor abundente din Cluj/Foto: ISU Cluj

 

 


Județul Cluj s-a aflat sub Cod Portocaliu de furtună și vreme rea, iar din cauza ploilor abundente o serie de gospodării au fost afectate de fenomenele meteo extreme, situație în care pompierii clujeni au fost solicitați să intervină în nouă localități pentru a evacua apa din curțile și apartamentele oamenilor. 

 


Astfel, echipajele Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Avram Iancu” au intervenit duminică atât în municipiile Cluj-Napoca și Turda, cât și în localități precum Florești, Apahida, Jucu de Mijloc, Copăceni, Tritenii de Jos sau Viișoara.

„Din fericire, nicio persoană nu a solicitat îngrijiri medicale și nu a fost necesară evacuarea vreunui locatar”, transmit reprezentanții ISU Cluj.


Mai exact, pompierii de la Detașamentul 1 Cluj-Napoca au evacuat apa care a inundat 4 garaje situate pe strada Stânjeneilor din Cluj-Napoca. În acea zonă se aflau și 2 autoturisme parcate.

CITEȘTE ȘI:
Inundație pe Bulevardul Muncii după ploile de duminică. „Cel mai bine înlocuiți mașinile cu bărcile!” VIDEO

Zeci de intervenții ale pompierilor în urma ploilor abundente din Cluj/Foto: ISU Cluj

În paralel, forțele de la Detașamentul 2 Cluj-Napoca au fost solicitate pe strada Vlad Țepeș din comuna Apahida, unde a existat o curte inundată. Tot în comuna Apahida, însă în localitatea Câmpenești, pompierii au desfășurat misiuni pe străzile Azaleelor, Câmpenești și Lunii. În acest caz, a fost vorba despre o curte, un subsol și 2 hale de aproximativ 900 de metri pătrați inundate.


Zeci de intervenții ale pompierilor în urma ploilor abundente din Cluj/Foto: ISU Cluj

De asemenea, pompierii de la Detașamentul 1 Cluj-Napoca au evacuat apa care a inundat 8 apartamente situate la subsolul unui bloc din localitatea Jucu de Mijloc.

Pe de altă parte, Detașamentul Turda a intervenit în cursul zilei de duminică pe strada George Coșbuc din Turda, pentru a evacua apa care a cuprins o locuință și 6 curți. Pompierii turdeni au oferit sprijin pe parcursul nopții în localitatea Tritenii de Jos, unde 2 locuințe, o anexă gospodărească și 13 curți au fost inundate.


Zeci de intervenții ale pompierilor în urma ploilor abundente din Cluj/Foto: ISU Cluj

În cursul nopții precedente s-a intervenit și în localitatea Viișoara, pentru evacuarea apei din 3 beciuri și o curte. Nu în ultimul rând, pompierii de la Detașamentul 2 Cluj-Napoca au evacuat apa care a inundat scara unui bloc de pe strada Strada Catanelor din comuna Florești. În această dimineață, pompierii turdeni s-au aflat pe teren pe strada Gheorghe Marinescu din Turda, evacuând apa care a inundat un beci.

Zeci de intervenții ale pompierilor în urma ploilor abundente din Cluj/Foto: ISU Cluj

Duminică, din cauza ploii torențiale, Bulevardul Muncii din Cluj-Napoca s-a transformat în lac, iar traficul auto a fost paralizat. 

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

8 apartamente, amenajate la subsolul unui bloc, au fost inundate în Jucu! Inundații la mai multe gospodării din județul Cluj

Inundație pe Bulevardul Muncii după ploile de duminică. „Cel mai bine înlocuiți mașinile cu bărcile!” VIDEO

Cluj, sub avertizare de ploi. Un garaj a fost inundat pe strada Stânjenilor din Cluj-Napoca. VIDEO

Cod portocaliu de furtună în Cluj. Au fost emise mesaje RO-Alert în mai multe comune din județ

Ultimele Stiri
abonare newsletter