Actualitate

monitorulcj.ro împlinește 25 de ani. De un sfert de veac, CITITORII SUNT PERSONAJELE ȘTIRILOR în „Ziarul care stă de vorbă cu oamenii!”

În urmă cu 25 de ani, în 26 iunie 1998, apărea primul număr al ziarului care a schimbat definitiv piața presei clujene: Monitorul de Cluj, azi monitorulcj.ro.

monitorulcj.ro împlinește 25 de ani. De un sfert de veac, CITITORII SUNT PERSONAJELE ȘTIRILOR în „Ziarul care stă de vorbă cu oamenii!” monitorulcj.ro împlinește 25 de ani. De un sfert de veac, CITITORII SUNT PERSONAJELE ȘTIRILOR în „Ziarul care stă de vorbă cu oamenii!”

 

Primul cotidian care a adus pagini mari, fotografii colorate, titluri îndrăznețe, scrise cu caractere mari – „să le vezi din tramvai și să cobori să iei ziarul”, spunea unul dintre „făcătorii de gazete” care și-a pus amprenta pe stilul editorial și grafic al publicației Monitorul. Dar pozele și titlurile nu au fost totul. „Ziarul care stă de vorbă cu oamenii!” a schimbat modul în care clujenii au devenit protagoniști ai știrilor, nu simpli cititori.
 


În urmă cu 25 de ani, pe 26 iunie 1998, apărea primul număr al ziarului care a schimbat definitiv piața presei clujene: Monitorul de Cluj, azi monitorulcj.ro.
În urmă cu 25 de ani, în 26 iunie 1998, apărea primul număr al ziarului care a schimbat definitiv piața presei clujene: Monitorul de Cluj, azi monitorulcj.ro


Articole despre modul în care se cheltuie banul public, reportaje despre oameni mai mult sau mai puțin obișnuiți, care fac lucruri cu totul și cu totul ieșite din comun, articole - uneori kilometrice, „cearceafuri”, cum le spunem adesea îngroziți și noi că mulți nu le vor citi, speriați de dimensiunea lor - despre afaceri necurate, relatări de la ședințe interminabile de Consiliu Local. Toate au schimbat viețile locuitorilor județului Cluj, căci Monitorul și-a luat în serios rolul de câine de pază al democrației.

După 25 de ani de prezență neîntreruptă pe piața mass media clujeană, monitorulcj.ro își respectă viziunea de a fi „Ziarul care stă de vorbă cu oamenii!” și își reînnoiește promisiunea: SCRIEM ADEVĂRUL de care alții se tem!
După 25 de ani de prezență neîntreruptă pe piața mass media clujeană, monitorulcj.ro își respectă viziunea de a fi „Ziarul care stă de vorbă cu oamenii!” și își reînnoiește promisiunea: SCRIEM ADEVĂRUL de care alții se tem!



Dar, cel mai important, în spatele știrilor și ziarelor au fost oamenii. Reporteri, editori, tehnoredactori, echipe de marketing și personal administrativ, care s-au dat peste cap să aducă primii știrea cea mai bună, să o pună în pagină și pe internet, să ducă ziarul până în mâinile cititorilor din satul cel mai izolat al județului. Și oamenii aceștia, mulți, chiar foarte mulți, peste 100 în sfertul de veac de viață al Monitorului, au pus câte puțin din sufletul lor în fiecare știre, fotografie, literă sau film care a ajuns la dumneavoastră, cititorii noștri, cei care, cumpărând zi de zi articolele noastre ne-ați convins că lupta trebuie dusă până la capăt, în fiecare zi, an de an, vreme de, iată, 25 de aniUn sfert de veac!


Citește și:
monitorulcj.ro – O echipă cu experiență, pentru cititori curioși. „Rețeta” unui ziar de succes.

Când, în jurul nostru, criza economică, apoi pandemia de coronavirus, făceau ferfeniță publicații tipărite, închideau camerele televiziunilor, opreau vocile posturilor de radio, voi, clujenii, ne-ați susținut cu sufletul vostru mare de ardeleni așezați, răbdători, cumpătați și ne-ați dat încrederea că vor veni și vremuri mai bune. Și au venit.

Mulțumim pentru încredere, mulțumim că ne citiți, mulțumim pentru criticile pe care ni le aduceți, căci și ele ne ajută să ne facem meseria mai bine, să reparăm unde greșim și să vedem mai bine acolo unde ochiul nostru se înșeală.

Citește și:
25 de ani de presă cu sufletul la adevăr și gândul la cititori! Cum a „crescut” monitorulcj.ro cel mai important ziar de știri din Transilvania.

Mulți dintre colegii noștri au plecat, au „dezertat” în alte profesii, unii au continuat să scrie, la alte ziare, alții au intrat în televiziune sau s-au apucat de avocatură, politică sau afaceri. Ar fi nedrept să-i pomenesc aici doar pe unii dintre ei, nimeni nu a fost prea puțin important. Ca să nu neîndreptățesc pe nimeni, spun doar atât: le mulțumim tuturor celor care oricând, oricât și oriunde au pus umărul la ceea ce Monitorul a ajuns astăzi.

Pe voi, clujenii, cititorii noștri, vă asigurăm că vom duce mai departe, cât de corect putem și respectând regulile jurnalismului echidistant, lupta cu cei care încearcă să ascundă adevărul. Vouă, cititorilor, vă promitem și pe viitor aceleași știri corecte, reportaje pline de culoare și interviuri cu oameni interesanți.

Paul Niculescu,
director editorial

CITEȘTE ȘI:

Cel mai fidel cititor. Are 105 ani și citește zilnic Monitorul de Cluj.

Expoziţie inedită la aniversarea de 20 de ani a ziarului Monitorul de Cluj: 20 DE ANI DE ISTORIE A CLUJULUI, scrisă pe paginile Monitorului!

DE 20 DE ANI, JURNALISM DE CALITATE. Monitorul de Cluj, cel mai cunoscut ziar local

abonare newsletter