Actualitate

Cel mai fidel cititor. Are 105 ani și citește zilnic Monitorul de Cluj.

La 105 ani, cel mai bătrân gherlean citește zilnic Monitorul de Cluj.

 

 


La cei 105 ani ai săi, Iosif Rus, cel mai în vârstă gherlean, a fost printre primii care s-au vaccinat anti-COVID în etapa a doua a campaniei de imunizare. Deconectat de rețelele de socializare, Iosif Rus nu crede în teoriile conspirației, însă mărturisește că citește zilnic Monitorul de Cluj și alte cotidiene. Jurnaliștii de la Monitorul de Cluj îi oferă domnului Iosif Rusu un abonament gratuit pe un an, pe care îl va primi în fiecare zi acasă.

 


„Citesc câte patru ziare pe zi, Adevărul, Făclia de Cluj, Libertatea, Monitorul de Cluj, toate care apar în Gherla”, a spus acesta, citat de Adevărul.

Iosif Rus se simte bine după imunizare şi are un mesaj pentru românii care ezită: „Nu trebuie să vă fie frică, gândiţi-vă că aşa poate fi învinsă pandemia asta întinsă pe întreg pământul. Gândiţi-vă la viaţa şi la sănătatea voastră, că tineretul, vorba aia, e viitorul ţării”.


În prima linie, la vaccinare anti-COVID

Fostul profesor de muzică Iosif Rusu a fost printre primii vaccinați din municipiul Gherla. Primarul Ovidiu Drăgan a declarat pentru monitorulcj.ro, că bărbatul a avut emoții, însă după vaccinare a recunoscut că nu a simțit nimic mai mult decât înțepătura acului.

Iosif Rusu nu a avut reacții adverse la vaccin, iar peste 21 de zile se va întoarce la centru pe administrarea celei de-a doua doze.


„Domnul Rusu Iosif, cel mai în vârstă cetățean al municipiului nostru și poate chiar din zona noastră, s-a prezentat la centru, a completat fișa, a scris și a citit fără ochelari. Doctorul de serviciu i-a verificat fișa medicală, aceasta fiind o chestiune de protocol care se face la oricine se vaccinează. S-a constatat că totul este în regulă și se poate vaccina, a intrat în cabină și a fost vaccinat. L-am întrebat ce simte, a spus că nu simte nimic, decât o înțepătură. A recunoscut că are emoții, fiind un vaccin nou. După aceea a stat în zona post-vaccinare pentru 15 minute, nu a avut nicio reacție negativă, a primit adeverința iar peste 21 de zile, se va prezenta la rapel”, a declarat primarul Ovidiu Drăgan.

CITEȘTE ȘI


Cel mai curajos din Gherla: s-a VACCINAT la 105 ani! A avut emoții, dar nu a simțit nimic.

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter