Actualitate

Taximetriștii din Cluj au ieșit în stradă. „Protestăm pentru eliminarea transportului alternativ” VIDEO

Protest al taximetriștilor din Cluj-Napoca, marți, pe străzile din oraș. Aceștia solicită eliminarea transportului alternativ.

Protestul taximetriștilor din Cluj-Napoca/Foto: monitorulcj.ro Protestul taximetriștilor din Cluj-Napoca/Foto: monitorulcj.ro

 

 


La finalul săptămânii trecute, reprezentanții Asociației de Monitorizare Taxi Transilvania anunțau declanșarea unei acțiuni de protest pentru soluționarea problemei concurenței neloiale a platformelor de ride sharing.

 


Taximetriștii clujeni au desfășurat o amplă acțiune de protest prin care au atras un semnal de alarmă în privința problemelor întâmpinate de serviciul public de taximetrie din Cluj-Napoca în condițiile în care platformele Bolt și Uber nu se supun acelorași condiții impuse serviciului de taxi. 

„Scopul este să ajungem, prin dialog cu factorii decizionali, la eliminarea practicilor neloiale pe care le practică platformele de ride sharing. 


De la modul de operare fiscal al acestora până la modificarea condițiilor de autorizare uniți putem reuși să modificăm Legea 204/2019. 

Dacă până acum am așteptat pasivi, așteptând intervenția legiuitorului pentru a corecta erorile din lege, nu mai suntem dispuși și avem solicitări clare, argumentate și realizabile”, au arătat reprezentanții asociației de taxi. 


Protest al taximetriștilor la Cluj-Napoca/Foto: monitorulcj.ro

„NU ne ferim de concurența, cum fals se vehiculează, Deloc! Ne dorim concurenta loială, în limitele și rigorile legii! (...).

Dacă operatorul autorizat taxi este obligat să dețină în proprietate sau leasing  autovehicolul autorizat la fel cerem și la "ei". Un simplu exemplu de discriminare evidentă. Doar unul dintre zecile de motive pentru care protestăm!”, explică aceștia acțiunea de protest. 


Potrivit taximetriștilor clujeni, protestele vor continua dacă solicitările acestora nu vor fi soluționate. 

Revendicările șoferilor de taxi:

Revendicările șoferilor de taxi:

  • Respectarea OG49/2019 respectiv Legea 204/2019 și suspendarea avizului tehnic emis de către MCSI până la respectarea tuturor reglementărilor în vigoare existente în cuprinsul Legii 204/2019
  • Respectarea Art.6 din Legea 204/2019, derularea activităților comerciale de către operatorii platformelor prin entități fiscale înregistrate la ONRC.
  • Eliminarea din cuprinsul Art.13 Al.(2) Legea 204/2019, emiterea copiilor conforme exclusiv autoturismelor aflate în proprietatea operatorului de transport alternativ sau contract de leasing.
  • Interzicerea inscripționării autoturismelor care dețin copii conforme cu denumirea comercială a operatorilor de platforme, sau reglementarea la nivel local și încasarea taxelor de publicitate conform legii.
  • Respectarea recomandărilor Consiliului Concurenței legată de transparența modului de tarifare și eliminarea tarifului dinamic”, a precizat loan Pugna, Vicepreședinte Asociația de Monitorizare Taxi Transilvania.
Protest al taximetriștilor la Cluj-Napoca/Foto: monitorulcj.ro

Protestul din Cluj este simultan cu acțiunile taximetriștilor desfășurate la nivel național

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Taximetriștii clujeni ies în stradă. „Ne asociem protestelor împotriva platformelor Uber și Bolt”

Ultimele Stiri
abonare newsletter